NOGOMET

Koprčani veseli, Kraševci jezni

V 18. krogu 1. SNL je Koper v zahtevnih razmerah premagal Bravo.Nogometaši Aluminija niso več na zadnjem mestu.
Fotografija: Poplavljeno igrišče Maksu Barišiću (desno) ni preprečilo enajstega gola v sezoni. FOTO: Matej Družnik
Odpri galerijo
Poplavljeno igrišče Maksu Barišiću (desno) ni preprečilo enajstega gola v sezoni. FOTO: Matej Družnik

Koprčane in Maksa Barišića nič ne ustavi. V 18. krogu 1. SNL jih niso Šiškarji, niti vremenske razmere. Dež je povsem namočil igrišče v Spodnji Šiški, zato je bil derbi tretjega Brava in vodilnega Kopra na robu regularnosti. Na takšnem terenu so bili spretnejši Koprčani, ki so v prvem polčasu dosegli oba gola, odločilnega in skupno že enajstega v sezoni pa je zabil Barišić.

Neustrezna nogometna infrastruktura je vnovič razgalila ne posebno privlačno podobo slovenskega klubskega nogometa. Oba trenerja, domači Dejan Grabić in gostujoči Zoran Zeljković, sta si bila enotna v tem, da se tekma ne bi igrala, toda glavni sodnik Matej Jug je odločil drugače. Veliko je tvegal, a se mu je kljub nabijanju žoge vso tekmo odločitev izšla.

Tudi takšne tekme, kakršna je bila v Športnem parku Šiška, lahko ponudijo nekaj užitkov. Ljubljančani in Koprčani so pokazali zvrhano mero bojevitosti in srčnosti, Barišićev gol za končnih 2:1 že v 23. minuti s 13 metrov pa je bil povrhu še zelo lep.

Koprčani so prvi zadeli po afriški akciji, Lamin Colley je s podajo z desne strani našel Bedeja Osujija, ki je z glavo matiral domačo obrambo. Koprčani so dosegli tudi izenačujoči gol. Matej Palčič je izbijal žogo, a zadel soigralca Nikolo Krajinovića, ki je žogo preusmeril v mrežo.

Bravo je v drugem polčasu obstreljeval koprski kazenski prostor, toda gostujoči vratar David Adam in drugi Koprčani so zdržali pritisk in zadržali vrh lestvice.

Sporna enajstmetrovka

Če so se obalni Primorci vrnili domov veseli, so se Kraševci iz Kidričevega jezni. »Kako se lahko kaj takega zgodi na tekmi, ki jo nadzira tudi VAR. Razmišljamo, zakaj bi sploh vztrajali, če pa nas tako sabotirajo?« se je po derbiju z dna lestvice spraševal direktor Sežancev Davor Škerjanc. Zmagovalca je namreč po tem, ko so bili Sežanci v prvem polčasu dvakrat v vodstvu, odločila sporna enajstmetrovka. Glavni sodnik Martin Matoša je dvoboj gosta Aarona Kačinarija in domačina Emira Azemovića ocenil kot prekršek prvega. Njegova odločitev res ni bila najbolj posrečena, a je prinesla srečo v domači tabor, ki jo je že nekaj tekem močno pogrešal.

Sežanci so niz tekem brez zmage podaljšali na devet. Zadnji, ki so jih premagali, so bili prav Kidričani.

V občinskem derbiju oslabljeni Radomljani pričakovano niso bili kos Domžalčanom, ki so se v tednu dni od kandidatov za obstanek spremenili v kandidate za vrh lestvice. Trener Dejan Đuranović je v zadnjih petih tekmah osvojil enajst točk. Gorazd Nejedly

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije