MOTOKROS

Gajserja pohvalil tudi Brazilec

Slovenski motokrosistični as lovoriko potrdil z 2. mestom na VN Švedske. V Mariboru danes pripravljajo slovesen sprejem za haloškega šampiona.
Fotografija: Tim Gajser si je v Uddevalli pridirkal drugo mesto. FOTO: Hondaproracing
Odpri galerijo
Tim Gajser si je v Uddevalli pridirkal drugo mesto. FOTO: Hondaproracing

LJUBLJANA – Slovenski motokrosistični šampion Tim Gajser je naslov svetovnega prvaka v razredu MXGP, ki si ga je zagotovil že pred dobrim tednom dni v Imoli, potrdil z drugim mestom na veliki nagradi Švedske. Na progi v Uddevalli je 22-letni as iz Pečk pri Makolah prvo vožnjo s hondo končal kot tretji, 7,239 sekunde za Nizozemcem Glennom Coldenhoffom (KTM) in dobrih šest sekund za Francozom Romainom Febvrejem (Yamaha), na drugi pa je bil najhitrejši – pred Coldenhoffom (+ 4,820), ki je tik pred zdajci prehitel Latvijca Paulsa Jonassa (Husqvarna) in tako Timu pred nosom speljal deseto zmago v sezoni. Ker je za las ostal brez nje, ni mogel povsem skriti niti manjšega razočaranja, čeprav je kljub vsemu pretehtalo zadovoljstvo.​

Tim čestital zmagovalcu

»Če potegnem črto pod konec tedna na Švedskem, sem precej vesel. Na prvi dirki mi je uspel soliden start, toda nato sem storil napako, ki sta jo izkoristila dva tekmeca in švignila mimo mene. Težko ju je bilo spet prehiteti, toda na koncu mi je vendarle uspelo osvojiti tretje mesto,« je svojo uvodno vožnjo v Uddevalli opisal Gajser, ki je bil precej bolj zadovoljen s svojo predstavo na drugi dirki. »Šlo mi je precej bolje, po novem dobrem startu sem se spet prebil na drugo mesto in tudi v nadaljevanju vozil dobro. Pet krogov pred koncem sem prevzel vodstvo in nato za seboj videl, kako je Glenn dobil dvoboj za drugo mesto.

Čestitam mu, zaslužil si je zmago,« je razkril slovenski as, ki ga je pohvalil tudi vodja Hondine ekipe, Brazilec Marcus Pereira de Freitas. »Lepo je bilo spet videti Tima, kako je po vsem pritisku, ki ga je na prejšnjih preizkušnjah spremljal zaradi osvojitve lovorike, spet dobil dirko. Ves vikend je bil zelo hiter. Če se mu v prvi vožnji ne bi prikradla tista napaka, bi bil zmagovalec velike nagrade Švedske,« je izjavil Pereira de Freitas.

Gajser, ki mu danes (ob 18. uri) pripravljajo sprejem na Trgu svobode v Mariboru, je z drugim mestom še povečal vodstvo v skupni razvrstitvi, v kateri ima zdaj že 198 točk naskoka pred Švicarjem Jeremyjem Seewerjem (Yamaha), ki se je moral v Uddevalli za tretjeuvrščenim Jonassom sprijazniti z nehvaležnim četrtim mestom (7. in 5.). Naslednja preizkušnja (predzadnja letošnja) bo na sporedu 8. septembra v Turčiji. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije