DERBI

Zmaje obiskali srečni upi, Viole dvigujejo Štajerce

Nogometaši Olimpije in Maribora nabrušeni pred sobotnim derbijem v Stožicah. Ljubljančani imajo prednost desetih točk, vijolični iščejo pot iz globoke krize.
Fotografija: Kronaveter 26.03.2018 Trening in obisk nogometne sole FOTO: Sasa Pahic Szabo
Odpri galerijo
Kronaveter 26.03.2018 Trening in obisk nogometne sole FOTO: Sasa Pahic Szabo

LJUBLJANA – Slovenska športna javnost še vedno čaka na odločitev o usodi športnega direktorja Maribora Zlatka Zahovića, ki mu je Nogometna zveza Slovenije za šest mesecev že prepovedala delovati na uradnih nogometnih dogodkih v domovini. Bolj kot ta milostna kazen krovne organizacije za neokusen in zavržen verbalni izpad v komunikaciji z novinarjem na uradni tiskovni konferenci bo pod drobnogledom odločitev upravnega odbora vijoličnih, ki je na zelo zahtevni preizkušnji. Pod tem bremenom prvaki pričakujejo sobotni derbi z Olimpijo v Stožicah. Ljubljančani imajo ob tem na vrhu lestvice Prve lige Telekom Slovenije tudi 10 točk prednosti in bodo v veliki obračun vstopili precej bolj samozavestno kot dodobra načeti Mariborčani.

Trener Olimpije Igor Bišćan v reprezentančnem odmoru mirno pripravlja zmaje za enega izmed vrhuncev sezone, na katerem bi lahko z zmago že postavili temelje za svoj drugi naslov državnih prvakov v zadnjih treh sezonah, ko ljubljanskemu prvoligašu predseduje Milan Mandarić. Vsak drugačen izid bi pomenil, da boj za vrh ostaja odprt morebiti kar do naslednjega dvoboja vodilnih ekip 19. maja v 34. krogu, torej dva kroga pred koncem državnega prvenstva. Bišćan se ne obremenjuje s kalkulacijami, temveč z zadovoljstvom spremlja vadbo Nika Kapuna, povratnika po poškodbi, ki že kandidira za prostor v udarni enajsterici zeleno-belih. Hrvaški strokovnjak ima zdaj res širok izbor igralcev na vseh položajih, videli pa bomo, ali je daljši odmor blagodejno ali slabše vplival na ekipo z zmagovitim spomladanskim nizom (šest tekem, šest zmag, razlika v golih 16:2).

Maribor se je znašel v velikih težavah po klavrnem izkupičku ene zmage, dveh remijev in dveh porazov (razlika v golih 6:6), za moralno opustošenje v mestu ob Dravi in razkol v upravnem odboru pa je poskrbel že omenjeni Zahović. Trener Darko Milanič je medtem poskušal v miru strniti vrste razbite vojske. Kot naročena je prišla zmaga na pripravljalni tekmi z graškim Sturmom v Avstriji, kjer sta za 2:1 zadela Valon Ahmedi in Damjan Bohar. »Zelo pomembno je, da smo odigrali moštveno, intenzivno tekmo. Sprva smo bili nekoliko zadržani, potem pa videli, da je način, ki smo ga izbrali, pravi. Zadovoljen sem z odzivom, s katerim se moramo odlikovati tudi v prihodnje. Veliko pomeni ta stabilnost, moštvenost, s katero zaradi kakšnega vmesnega negativnega dogodka ne smemo izgubiti svojega koncepta,« je povedal Milanič. Danes popoldan bodo imeli vijolični bučno podporo na treningu, saj so svoj obisk napovedale Viole. Pari 25. kroga so: Gorica – Rudar (v petek ob 16. uri), Aluminij – Triglav (v petek ob 18. uri), Celje – Ankaran (v soboto ob 15. uri), Krško – Domžale (v soboto ob 17. uri), Olimpija – Maribor (v soboto ob 20.30). 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije