1. SNL

Zavezniki ne morejo ustaviti Olimpije

V 17. krogu 1. SNL vodilne zeleno-bele izzivajo mladi Domžalčani. Vse več nezadovoljstva s sodniškimi odločitvami v prid zmajev.
Fotografija: Enega od najboljših igralcev jesenskega dela prvenstva Agustina Doffa proti mladim Domžalčanom čaka težka naloga. FOTO: Leon Vidic
Odpri galerijo
Enega od najboljših igralcev jesenskega dela prvenstva Agustina Doffa proti mladim Domžalčanom čaka težka naloga. FOTO: Leon Vidic

Centimetri so odločili derbi Ljubljanske kotline v Stožicah, kaj bo današnjega drugega v 17. krogu 1. SNL? Domžalčani so imeli zeleno-bele na kolenih, na semaforju je bilo že 0:3. Potem je sledil preobrat. Tretji gol je bil razveljavljen zaradi prepovedanega položaja, nato so šli centimetri na roko Mustafu Nukiću in Olimpija je zabila tri gole za osmo zaporedno zmago. Stožiški dvoboj je v vsem razkril, zakaj je Olimpija na vrhu – sreča, znanje in tudi sodniška (naključna?!) naklonjenost.

Zaradi sodniških odločitev v Olimpijin prid so vse bolj nezadovoljni pri drugih klubih in že se ustvarja protifronta ter sklepajo zavezništva. A zeleno-beli so lahko brez skrbi, »zavezniki« se bodo morali najprej spopasti med seboj, da bi lahko izpolnili svoje načrte. Olimpija je v bitki za prvaka, potem ko ga je drugič premagala, dobila nenadejanega in najmočnejšega možnega zaveznika v Mariboru. Ta je drugemu Celju že ukradel dve točki, potem je ustavil še Muro.

Vijolični, ki so zaradi poškodbe najbrž že ostali brez Josipa Iličića za zadnje štiri jesenske tekme, zaostajajo za Celjani, Koprčani, Sobočani in Domžalčani, za vrat jim dihajo Šiškarji. V Evropo gredo ob prvaku le še trije: še pokalni prvak ter drugi in tretji. Pogojno tudi četrti, če bo pokal osvojilo eno od prvih štirih moštev na lestvici. Da, to je realna matematika 20 krogov in pol leta pred koncem prvenstva.

Riera jih zdaj pozna

Olimpijin trener Albert Riera se je v prvem dvoboju z domžalskim kolegom Simonom Rožmanom srečno izvlekel. Rožman ga je taktično prebral, a ko je Španec korigiral svoje taktične in kadrovske odločitve, se je zgodil zasuk. »Zdaj jih poznam in vem, na kakšen način igrajo. Dober presing jim lahko povzroči težave,« je del formule za uspešen zaključek paketa gostovanj v Domžalah (v nedeljo so igrali proti Radomljam) razkril Riera.

Rožmanov proces uveljavljanja mlajših, ki so v prejšnjih sezonah osvajali naslove v mlajših kategorijah, ima glavo in rep. Moštveno so Domžalčani na visoki ravni, manjka le še domači fant s presežkom. »Smo na dobri poti, mlado moštvo napreduje,« je zadovoljen Štorčan, od katerega veliko pričakujejo predvsem njegovi Celjani. Zanje bo zmagovalna formula le to, da v obeh tekmah zmagajo domači. Če ne, potem bo Olimpija že zelo zelo daleč. Pa je že. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije