ODBOJKA

Zadnje dejanje prve misije

Slovenske odbojkarice pred finalom srebrne evropske lige. Romunke na svetovni lestvici uvrščene precej nižje.
Fotografija: Eva Mori je edina uveljavljena podajalka v reprezentanci. FOTO: Ana Oblak
Odpri galerijo
Eva Mori je edina uveljavljena podajalka v reprezentanci. FOTO: Ana Oblak

LJUBLJANA – Prva misija slovenskih odbojkaric pred drugim nastopom na evropskem prvenstvu je že skorajda pod streho. V skupini B srebrne evropske lige so z enim porazom osvojile prvo mesto, ki jim je zagotovilo mesto v velikem finalu, v katerem jih čakajo neugodne Romunke, ravno tako udeleženke prvenstva stare celine v štirih državah.


Prvi finalni obračun bo jutri (19.30) v Mislinji, povratni tri dni pozneje v Alexandrii. Na evropski jakostni lestvici so dve mesti višje Romunke (18./20.), na svetovni pa kar trinajst mest Slovenke (39./52.). Klubsko višje kotira romunska odbojka, ki je imela v minuli sezoni svojega predstavnika (CSM Bukarešta) v ligi prvakinj, stopničko nižje, v pokalu CEV, pa sta Alba Blaj in Stiinta Bacau končala v najboljši trojici.
 

Poraz kot opozorilo


Mlade Slovenke so, čeravno brez prve napadalne adutinje Ize Mlakar in z le eno uveljavljeno podajalko Evo Mori, uvodni del evropske lige opravile z odliko, nepričakovani poraz na gostovanju na Portugalskem pa je bil pravočasno opozorilo, da brez popolne angažiranosti zmage ne bodo prišle kar same od sebe.

Statistično so v prvem delu izstopale korektorka Darja Eržen z doseženimi štirimi točkami na niz, Saša Planinšec, ki je bila z 22 bloki daleč najboljša med vsemi blokerkami, in Eva Mori, doslej druga najuspešnejša podajalka (42,37 %). 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije