NOGOMETNI PODKAST

Z VAR-om v nogometno zakulisje

Športna redakcija Slovenskih novic in Dela pripravlja nogometni podkast VAR. V tedenskih epizodah analiza vikenda na nogometnih zelenicah in pogled naprej.
Fotografija: Nejc Grilc in Jernej Suhadolnik v prvi epizodi podkasta VAR. FOTO: Marko Feist
Odpri galerijo
Nejc Grilc in Jernej Suhadolnik v prvi epizodi podkasta VAR. FOTO: Marko Feist

Reprezentančna uspeha proti Severni Irski in San Marinu sta za nami, pred nami pa pestro dogajanje na domačih in evropskih nogometnih zelenicah. To je pravi trenutek za prvo epizodo podkasta VAR, s katero vas bo športna redakcija medijske hiše Delo z gosti iz nogometnega sveta vodila v zakulisje dogajanja v najbolj pomembni postranski stvari na svetu. V prvi epizodi so pod lupo uspešni nastopi izbrancev Matjaža Keka.

Nogomet v Sloveniji doživlja razcvet, navijači so se vrnili na tribune in čeprav situacija (še) ni idealna, tako dobra vsekakor že lep čas ni bila. Olimpijo čaka prva evropska jesen v konferenčni ligi, Celje je z Albertom Riero sestavilo zasedbo, ki jasno meri na naslov prvaka, tudi v Mariboru pa se od šampionske krone kljub slabšemu začetku sezone ne mislijo kar tako posloviti.

Pika na i klubskega dogajanja je seveda slovenska reprezentanca, ki po šestih tekmah ostaja povsem v igri za preboj na prvo veliko tekmovanje po letu 2010. O slovenski reprezentanci je tekla beseda prve epizode podkasta VAR. Urednik športne redakcije Jernej Suhadolnik se je vrnil iz žepne državice na Apeninskem polotoku, kjer je gostovala Slovenija, analizirala sva opravljeno delo proti Severni Irski in San Marinu.

Analiza vsak ponedeljek

Najtežje naloge za Slovenijo še prihajajo, nujnih šest točk pa je na slovenskem računu in to je v tem trenutku najpomembneje. »Selektor Kek se je zavestno oprl na napadalni potencial, takšnih adutov v napadu, kot sta Benjamin Šeško in Andraž Šporar, Slovenija že vsaj od Južne Afrike 2010 ni imela,« poudarja Suhadolnik, ki je pojasnil, na kakšen način Kek izbira enajsterico. V podkastu vas čaka tudi podrobnejša analiza dogajanja na zelenici in ob njej, od Kekovega zavestnega obrata k napadalni igri do pričakovanj o tem, kakšno Slovenijo bomo spremljali proti Finski v Stožicah in Severni Irski v Belfastu.

Podkast VAR. FOTO: Medijska hiša Delo
Podkast VAR. FOTO: Medijska hiša Delo

Nove epizode podkasta VAR vas bodo na Delovi spletni strani in v aplikacijah za poslušanje avdio vsebin čakale vsak ponedeljek zvečer. V njih bomo analizirali dogajanje minulega vikenda in se ozrli proti tednu na nogometnih zelenicah, ki prihaja, od lige prvakov do domačih derbijev. Gostje v studiu bodo člani športne redakcije, občasno tudi uveljavljena imena iz nogometnega sveta. Nejc Grilc

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije