LIGA PRVAKOV

Vsi upi rdečih slonijo na Salahu

Z zadnjim krogom se sklepa skupinski del lige prvakov. Finalist iz prejšnje sezone Liverpool je na robu izpada.
Fotografija: Zadetki nogometnega faraona Mohameda Salaha bodo drevi za Liverpool veliki kot egipčanske piramide. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Zadetki nogometnega faraona Mohameda Salaha bodo drevi za Liverpool veliki kot egipčanske piramide. FOTO: Reuters

LIVERPOOL – Bo finalist nogometne lige prvakov v prejšnji sezoni Liverpool izpadel že v skupinskem delu te sezone elitnega tekmovanja? Poleg tega, da bo nocoj Atletico Jana Oblaka v zadnjem krogu v skupini A gostoval pri belgijskem Bruggeu, Madridčani so že napredovali v osmino finala, in da bo Samir Handanović z Interjem v skupini B v zelo pomembni tekmi za nadaljnjo uvrstitev gostil PSV, bo največ pozornosti namenjene razpletu v skupini C.
Zadetki nogometnega faraona Mohameda Salaha bodo drevi za Liverpool veliki kot egipčanske piramide. FOTO: Reuters
Zadetki nogometnega faraona Mohameda Salaha bodo drevi za Liverpool veliki kot egipčanske piramide. FOTO: Reuters

V njej je vrstni red naslednji: Napoli 9 točk, Paris Saint-Germain 8, Liverpool 6 in Crvena zvezda 4. Napredovali bosta dve najboljši moštvi, v zadnjem krogu skupinskega dela angleški klub gosti neapeljskega, Parižani pa gostujejo v Beogradu. Trdnjava Anfield in ostrostrelec Mohamed Salah, ki je spet v formi, sta Liverpoolova aduta za pokoritev Napolija, če pa bo južnoitalijanska ekipa v domovanju petkratnega zmagovalca najelitnejšega evropskega pokala dosegla zadetek, bo morala vrsta trenerja Jürgena Kloppa za napredovanje zmagati celo z dvema goloma razlike.

A rdeči so v domačem prvenstvu v formi, po 16 krogih so vodilni in še niso izgubili dvoboja. V Evropi so v skupinskem delu lige prvakov izgubili na vseh treh gostovanjih v skupini, na Anfieldu pa so neporaženi na zadnjih 18 tekmah v starocelinskih klubskih tekmovanjih.
 

Zaskrbljen niti sekunde


»Nikoli niti za sekundo nisem bil zaskrbljen zaradi Salahove forme, četudi njegov uvod v sezono ni bil blesteč. Klub in igralec se pač morata v tej sezoni ustrezno spopasti s povišano letvico pričakovanj,« je Klopp navrgel po soboti, ko je Egipčan ob ligaški zmagi s 4:0 nad Bournemouthom zabil tri gole. Spomnimo, nogometni faraon je v prejšnji sezoni v vseh tekmovanjih kar 44-krat zatresel mrežo.

Izpahnjena rama v zadnjem finalu lige prvakov proti Realu in razočaranje ob slabem nastopu egiptovske reprezentance na svetovnem prvenstvu sta očitno vplivala na Salahov začetek novega tekmovalnega obdobja. Po sobotnem trojčku je zbir njegovih zadetkov v tej sezoni 12, v ligi prvakov je zadel le dvakrat ob domači rutinski zmagi nad Crveno zvezdo s 4:0.

»Takole je, ob porazu v Neaplju z 0:1 nismo igrali najbolje, zdaj želimo pokazati, da smo v resnici boljši. Želimo si tudi, da nas na Anfieldu glasno podprejo navijači, kajti tekma, ki prihaja, je resnično zelo pomembna,« se zaveda Klopp. Drugi pari drevišnjih tekem - skupina A: Monaco - Borussia (D); skupina B: Barcelona - Tottenham; skupina D: Galatasaray - Porto, Schalke - Lokomotiva Moskva.
 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije