NOGOMETNO DOGAJANJE

Šeško med 25 najboljšimi, Real pa je povečal razliko v zmagah

Real Madrid po zaslugi Juda Bellinghama v el clasicu ugnal Barcelono. Bellingham na uvodu sezone popolnoma opravičuje 103 milijone evrov vredno odškodnino.
Fotografija: Benjamin Šeško se je znova razveselil svojega zadetka. FOTO: Kai Pfaffenbach/Reuters
Odpri galerijo
Benjamin Šeško se je znova razveselil svojega zadetka. FOTO: Kai Pfaffenbach/Reuters

Če je kaj nogometne navijače pretekli konec tedna držalo pokonci, je bil to 255. el clasico, večni derbi španskega prvenstva med Real Madridom in Barcelono. Na olimpijskem stadionu Montjuic je zmagal kraljevi klub z 2:1, zanj je oba zadetka dosegel Anglež Jude Bellingham. Prvega v 68. minuti, odločilnega v 92., katalonski velikan je namreč povedel v 6. minuti prek Ilkaya Gündogana.

Real vodi v zmagah s 103:100

Beli balet v klasičnih španskih derbijih zdaj skupno vodi v zmagah s 103:100, 52 tekem se je končalo z neodločenim izidom. Zgodovina in statistika gor ali dol, Jude Bellingham na uvodu sezone popolnoma opravičuje 103 milijone evrov vredno odškodnino, ki jo je Real plačal Borussii iz Dortmunda za pridobitev njegovih žogobrcarskih uslug. Na trinajstih tekmah nove sezone je namreč dosegel prav toliko golov, deset v la ligi, tri v ligi prvakov.

»Nadvse povšeči so mi takšni zasuki na tekmi, ob njih človek še bolj igra s srcem. Pa še to me veseli, da sem sam prispeval levji delež k temu zasuku. Na el clasico sem bil kar malce čustveno naravnan, spomnil sem se namreč na čase, ko sem ta veliki derbi prek televizije z družino gledal na kavču. Sem pa domačim pred tekmo sporočil, da je zdaj vrsta na meni, da na tem obračunu pustim pečat,« je bil po velikem pirenejskem dvoboju vesel 20-letni Anglež.

Ancelotti ga je pohvalil

»Na igrišču zaradi svoje zrelosti deluje kot veteran, njegov gol za izenačenje je povsem spremenil dinamiko poteka dvoboja,« je svojega varovanca pohvalil trener Carlo Ancelotti.

Njegov kolega na nasprotni klopi Xavi je imel razlog, da je bil poklapan. »Povzetek tekme je povsem preprost. Imeli smo zelo dobrih 60 minut, ko smo tudi zadeli, oni so imeli pobudo 20, 25 minut in dvakrat zatresli mrežo. Realova zmaga je nepravična, a bil je bolj učinkovit kot mi sami, to je največja razlika. A sezona je še dolga, to je bil šele enajsti krog,« se je pridušal, Barcelona je dvakrat namreč zadela tudi okvir vrat.

V Nemčiji polne mreže

V nemškem prvenstvu je v 8. krogu Bayern razbil Darmstadt z 8:0 (tri gole je prispeval Harry Kane), prav tako visoko pa je zmagal tudi RB Leipzig. Koln je padel s 6:0, en zadetek za 5:0 je v 88. minuti po odbitku žoge v kazenskem prostoru vpisal slovenski reprezentant Benjamin Šeško, ta je v igro vstopil v 75. minuti. Predvsem pa je pomembna novica, da je bil Šeško uvrščen na seznam 25 nogometašev iz Evrope, ki so kandidati za osvojitev nagrade za najboljšega mladega igralca.

Poleg slovenskega upa je na seznamu še en član RB Leipziga, Nizozemec Xavi Simons. Nagrado vsako leto za najboljšega mladega nogometaša do 21. leta starosti podeljuje italijanski časnik Tuttosport. No, med 25 kandidati za nagrado je tudi Realov Jude Bellingham.

Od drugih nogometnih peripetij konec tedna velja vsekakor omeniti tudi mestni derbi 10. kroga prve angleške lige v Manchestru med Unitedom in Cityjem. Slednji, prvak v pretekli sezoni, je na Old Traffordu rdečih vragov slavil s 3:0, strelca pa sta bila Erling Haaland (26. iz enajstmetrovke, 49.) in Phil Foden (80.), podal mu je Norvežan. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije