OLIMPIJA

Šef zmajev Bišćan išče rešitve v napadu

Nogometaši Olimpije v nehvaležnem položaju pred derbijem z Mariborom. Za njimi je klavrn niz rezultatov, zadnja zmaga v Ljudskem vrtu leta 2015.
Fotografija: Kapetan Olimpije Branko Ilić želi s soigralci spraviti na kolena kapetana Maribora Marcosa Tavaresa in druge vijolične. FOTO: Tadej Regent
Odpri galerijo
Kapetan Olimpije Branko Ilić želi s soigralci spraviti na kolena kapetana Maribora Marcosa Tavaresa in druge vijolične. FOTO: Tadej Regent

LJUBLJANA – Pod streho najelitnejšega hotela v središču glavnega mesta sta trener in kapetan Olimpije Igor Bišćan in Branko Ilić predstavila pričakovanja pred velikim derbijem slovenskega nogometa v 34. krogu državnega prvenstva. Kot da bi hotela izraziti pristne ambicije po športnih višavah.

Zaradi nedeljskega remija (0:0) z zadnjeuvrščenim Ankaranom in izgube vodilnega položaja zafrustrirani zmaji bodo v soboto ob 20.30 gostovali pri vodilnem Mariboru, za katerim zaostajajo za točko. »Ni treba posebno poudarjati pomena tekme. Ta bo najpomembnejša za nas doslej. Vsi se poznamo. Morali bomo biti najboljši, da pridemo do izida, ki si ga želimo. Zavedamo se, da bo naloga zelo težka, ampak verjamemo vase, verjamemo, da lahko prekinemo niz slabših rezultatov in se vrnemo na vrh lestvice,« je dejal strateg Bišćan.

Njegovo moštvo ima granitno obrambo (prejelo je le 14 golov), kronično pa šepa napad (zgolj 55 doseženih zadetkov; Domžale 71, Maribor 68), saj Bišćan ne premore potentnega klasičnega napadalca. Leonu Benku priložnost daje občasno, Andresu Vombergarju se je tako rekoč odrekel, Issah Abass je vse drugo kot klasična špica, drugih rešitev za konico napada pa ne premore. »Razmišljamo o spremembah v napadu, čeprav nimamo veliko opcij, ker smo omejeni. Toda o tem razmišljamo, seveda pa ne bom konkretno govoril o tem, naj ostane nekaj za tekmo,« pravi 40-letni hrvaški strokovnjak, ki je potrdil, da bo to najtežja tekma v njegovi kratki trenerski karieri.

Po šestih zaporednih zmagah v spomladanskem delu je Olimpija remizirala z Mariborom v Stožicah, potem pa je v naslednjih osmih tekmah zmagala le trikrat in nanizala kar pet neodločenih izidov. Takoj po zadnjem so igralce na kratek zagovor pod tribuno poklicali navijači iz skupine Green Dragons. »Razumem jezo navijačev, ki pričakujejo, da dosegamo gole. Če igraš za Olimpijo, se pričakuje, da vsak da najboljše od sebe. Zdaj pa moramo biti z navijači vred mirni, maksimalno pripravljeni in se pripraviti na sobotno tekmo. To je najpomembnejša tekma, priložnosti za popravo ne bo. Tu se lahko pokaže, da je to tekma za prvake. Verjamem v soigralce, vase in strokovno vodstvo in da se bomo na koncu veselili. Je pa nogomet zelo zanimiv, zato je vse mogoče,« je dejal prekaljeni 35-letni kapetan Branko Ilić, ki ima za sabo tudi vroče derbije v Srbiji, Izraelu in na Cipru.

Olimpija je v Ljudskem vrtu nazadnje zmagala avgusta 2015, v tej sezoni je z vijoličnimi izgubila na Štajerskem in dvakrat remizirala v Stožicah. »To je le statistika. Smo samozavestni, imamo dobro vzdušje, pozitivno, morali pa bomo biti pametni, disciplinirani, vendarle igramo proti Mariboru, ki bo vsako priložnost s pridom izkoristil,« meni Ilić. Danes dopoldne bodo njega, soigralce in trenerje na treningu spodbujali tudi najzvestejši navijači. »To je lepa gesta. Začutili so, da je zelo pomembno, da smo enotni, da igralci začutijo njihovo podporo. Z nami so od prvega dne. To bo imelo pozitiven učinek na psihološko pripravo igralcev na tekmo,« potezo navijačev pozdravljata Bišćan in Ilić.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije