KOŠARKA

Po blamaži Olimpije ni pomislil na odstop

Košarkarji Petrol Olimpije so doživeli letošnji tretji evropski poraz. Trener Zoran Martić verjame v ekipo, zato ostaja na čelu zasedbe.
Fotografija: Kapetan Mirza Begić boljše Olimpijine predstave pričakuje z zorenjem mladih košarkarjev. FOTO: Uroš Hočevar
Odpri galerijo
Kapetan Mirza Begić boljše Olimpijine predstave pričakuje z zorenjem mladih košarkarjev. FOTO: Uroš Hočevar

LJUBLJANA – V taboru Petrol Olimpije so si precej obetali od tekme 3. kroga lige prvakov. Izplen je bil porazen, italijanski Virtus je zmaje zamrznil na minus 31 (92:61 je bilo za goste iz Bologne), kar je sploh najvišji poraz v zgodovini Olimpije v dvorani Stožice od leta 2010! Olimpiji ni uspevalo nič. Če že odmislimo, da so gostje košarkarsko za nekaj korakov pred zmaji, pa si gostitelji nikakor ne bi smeli dovoliti tako brezkrvne predstave.

Kapetan Mirza Begić boljše Olimpijine predstave pričakuje z zorenjem mladih košarkarjev. FOTO: Uroš Hočevar
Kapetan Mirza Begić boljše Olimpijine predstave pričakuje z zorenjem mladih košarkarjev. FOTO: Uroš Hočevar

Pa so si jo, to pa je sramota. »Nismo pokazali želje po igri in agresije, hkrati pa je v naši igri manjkala trdnost. Igrali smo katastrofalno. Začeli smo še nekako, potem pa je bilo iz minute v minuto slabše. Virtus je zelo dobra ekipa, a proti Italijanom ne moreš igrati brez želje. Nismo si zaslužili drugega kot poraz,« je bil ogorčen Zoran Martić, ki je bil na klopi precej nemočen. Morda tudi izdan od igralcev, smo ga vprašali. »Izdaš samega sebe. Košarkarji ne igrajo zaradi mene, pa tudi sam nisem trener zaradi njih. Če hočeš opravljati posel, torej igrati košarko, moraš imeti ponos, da si na domačem igrišču ne dovoliš poraza za 30 točk,« je odvrnil Martić, ki je, ne nazadnje je šef, prevzel velik del odgovornosti za blamažo.

Kako naprej, sprašujemo Olimpijinega trenerja. »Tudi sami smo že igrali dobre tekme, zadnjo pretekli teden. Ta ekipa zna igrati in se boriti,« je poudaril Martić, ki so ga pobarali, ali razmišlja o odstopu, a je to možnost nemudoma zavrnil, ker želi tu pustiti pečat. Ne nazadnje niti ni (le) on kriv, da je Olimpija videti tako nebogljeno.
 

Begić brani mlade


Kritikam pa še ni bilo konca. »Delali smo nerazumljive napake. Po tekmi sem bil jezen, kdo ne bi bi bil pri takšnem porazu za 31 točk. Kot vedno do zdaj, smo si tudi tokrat povedali nekaj zadev. Pa saj se vedno pogovorimo po tekmi. A naj bo zdaj dovolj govorjenja, dajmo več pokazati na parketu,« je jasen kapetan Mirza Begić, ki se je utopil v sivo povprečje. Stopil pa je v bran mladim košarkarjem, ki jih je v Olimpiji veliko. »Talent ni sporen, a ponavljam: imamo mlade košarkarje, ki potrebujejo čas. Pa ne pozabimo, tudi na mestu organizatorja igre je novinec, ki je z nami opravil komaj nekaj treningov,« še poudari Begić.


Predsednik kluba Tomaž Berločnik in direktor Roman Lisac sta malodane molče zapustila Stožice. Ali bosta ukrepala, ni jasno. Je pa očitno, da Olimpiji manjka še vsaj eden izkušeni košarkar, ki bi si upal prevzemati odgovornost. Direktor Lisac bo moral še kaj dodati v igralski mozaik, ki je premlad in neizkušen za enakovredno igranje na mednarodni fronti. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije