BOKS

Na Šmarni gori v 17 minutah in pol

Andrej Baković bo imel jutri v Novem mestu svoj četrti poklicni obračun. Dvoboj s tekmecem iz BiH bo zanj tudi priprava za sredozemske igre.
Fotografija: Andrej Bakovič FOTO: Miha Šimnovec
Odpri galerijo
Andrej Bakovič FOTO: Miha Šimnovec

LJUBLJANA – Slovenski boksar Andrej Baković, ki je sredi decembra lani uspešno prestal ognjeni krst v poklicnem ringu, se bo jutri zvečer v Novem mestu potegoval že za svojo četrto zaporedno profesionalno zmago. V obračunu supervelterske kategorije se mu bo po robu postavil Ernad Jašarević iz BiH, ki je za 28-letnega Ljubljančana popolna uganka.

»O tokratnem tekmecu ne vem ničesar. Čeprav sem poizvedoval za njim po medmrežju, nisem našel nič otipljivega. Ker mi ni znano, kako boksa, koliko je visok in ne vem niti tega, ali je levičar ali desničar, zanj niti nisem mogel skovati kakšne posebne taktike. Zato bom prvo rundo namenil predvsem proučevanju Ernadovega sloga in iskanju prave razdalje. Ali, z drugimi besedami: sproti se bom prilagajal borbi in poskušal naglo prevzeti pobudo v svoje pesti,« je Baković razkril, kako se bo lotil Jašarevića, za katerega je sicer izbrskal le, da naj bi bil tudi kikboksar.

Verjame vase in upa na zmago

Čeprav je, kot sam pravi, samozavesten in verjame vase, pa razpleta noče napoved(ov)ati; tega nikdar ni rad počel. »Seveda upam na zmago, vendar pa v našem športu nikoli ne moreš z gotovostjo trditi, da jo boš tudi dosegel. Navsezadnje ti lahko že en udarec spremeni življenje, kakor ponavlja tudi kazahstanski šampion Genadij Golovkin,« je poudaril večkratni državni prvak, ki je sicer vse tri dosedanje profesionalne dvoboje v svojo korist odločil z nokavtom.

Obračun z Jašarevićem bo zanj tudi nekakšna priprava za bližnje sredozemske igre v Tarragoni (od 22. junija do 1. julija), kjer bosta pod slovensko zastavo boksala tudi Aljaž Venko (do 75 kg) in Denis Lazar (do 81 kg). »Običajno sva s trenerjem Slobodanom Anđelićem pred dvoboji zmanjševala intenzivnost treningov, zdaj pa si tega prav zaradi tekmovanja v Španiji, mojega zadnjega v amaterskem boksu, nisva mogla privoščiti,« je pojasnil Baković in zaupal, da je vrhunsko telesno pripravljen. O tem se je prepričal tudi med nedavnim vzponom na Šmarno goro, za katerega je potreboval vsega 17 minut in 32 sekund, kar je njegov novi osebni rekord.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije