PLEZANJE

Korošica se mora braniti azijskega prodora

Janja Garnbret druga na tekmi svetovnega pokala v težavnosti v Briançonu. Drugo zaporedno zmago je slavila plezalka iz Južne Koreje Chaehyun Seo.
Fotografija: Janja Garnbret je v finalu dosegla vrh, a osvojila drugo mesto. FOTO: Eddie Fowke/IFSC
Odpri galerijo
Janja Garnbret je v finalu dosegla vrh, a osvojila drugo mesto. FOTO: Eddie Fowke/IFSC

Briançon – Športna plezalka Janja Garnbret je na tretji tekmi svetovnega pokala sezone v težavnosti v francoskem Briançonu osvojila drugo mesto. Boljša je bila le Chaehyun Seo iz Južne Koreje. Obe sta edini v finalu dosegli vrh smeri, Seojeva se je veselila zmage zaradi boljšega dosežka v polfinalu, v njem je bila namreč plezalka iz Južne Koreje prva, Garnbretova pa tretja.
Južnokorejka Chaehyun Seo je na tekmi svetovnega pokala v težavnosti zmagala drugič zapored. FOTO: Björn Pohl
Južnokorejka Chaehyun Seo je na tekmi svetovnega pokala v težavnosti zmagala drugič zapored. FOTO: Björn Pohl

Seojeva je na prejšnji tekmi v Chamonixu prvič v karieri zmagala, na njej je Garnbretova prvič v sezoni ostala brez finala, na uvodni tekmi v težavnosti v Villarsu pa je bila prva Slovenka in druga 15-letna Korejka. Garnbretova se je v finalno smer podala kot šesta in prva dosegla vrh.


Za njo se je vanjo podala Japonka Nacuki Tanii, a do zadnjega oprimka ni prišla in je tekmovanje končala na tretjem mestu. V finalu sta plezali še dve Slovenki, Mia Krampl je bila četrta, Vita Lukan sedma. Brez finala sta v petek ostali Mina Markovič na 12. mestu ter Lučka Rakovec na 14. V skupnem seštevku svetovnega pokala v težavnosti vodi Seojeva pred Janjo Garnbret.
 

Trojna japonska zmaga


Pred finalom za plezalke so svoje delo v Briançonu opravili plezalci. Pri moških je zmagal Japonec Hidemasa Nišida pred rojakoma Hirotom Šimizujem in Šuto Tanako. Domen Škofic je bil sedmi. Preostali slovenski plezalci so nastope končali v petkovih kvalifikacijah; Martin Bergant je bil 28., Luka Potočar 38., Milan Preskar 47. in Jernej Kruder 55. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije