NOGOMET

Kdo v Domžalah bo prejel sol na rane?

Danes in jutri tekme 6. kroga v državnem prvenstvu nogometašev.
Fotografija: Kapetan Aluminija Matic Vrbanec in soigralci so hit uvodnega dela državnega prvenstva. Foto: NK Aluminij
Odpri galerijo
Kapetan Aluminija Matic Vrbanec in soigralci so hit uvodnega dela državnega prvenstva. Foto: NK Aluminij

LJUBLJANA – Bo Maribor ohranil točkovno prednost pred največjimi rivali iz glavnega mesta ali pa se bo ta še povečala? To bo znano po tekmah 6. kroga v 1. slovenski nogometni ligi, ko bodo Mariborčani v Ljudskem vrtu gostili oslabljeno Celje (k Olimpiji se je preselil napadalec Jucie Lupeta, prvi mož Rudi Požeg Vancaš pa še čaka na odhod). Vijolični so kajpada izraziti favoriti v štajerskem derbiju, zdaj letijo tudi na krilih velike zmage v derbiju z Olimpijo prejšnji vikend v Ljubljani, ob tem pa morajo paziti na najbližja zasledovalca, Aluminij, ki je hit uvoda v sezono, in Domžale.
Kapetan Aluminija Matic Vrbanec in soigralci so hit uvodnega dela državnega prvenstva. Foto: NK Aluminij
Kapetan Aluminija Matic Vrbanec in soigralci so hit uvodnega dela državnega prvenstva. Foto: NK Aluminij

»Fante sem takoj ob prihodu opozoril, da je zadnje mesto Celja nerealna situacija glede na to, kar prikazujejo na igrišču. Ustvarjajo si priložnosti, imajo precej dobrih zadev in moraš biti pravi, da jih premagaš. Igrajo dinamičen nogomet, zanimiv za gledalce. Ne pričakujem jih v zaprti postavitvi in osredotočene le na branjenje. Odmisliti moramo derbi, zadnje rezultate nasprotnika in se lotiti nove zgodbe na naš dosedanji način,« je previden trener Maribora Darko Milanič.

Drugouvrščeni Aluminij ima zanimiv test na vročem terenu v Prekmurju, kjer bodo lahko Kidričani pokazali, kaj je stalni prvoligaš v primerjavi z novopečenim članom elitne druščine. Trener Aluminija Oliver Bogatinov ne dovoli nobene evforije niti samovščenosti. Zaveda se, da je prvenstvo kot maraton, za rdeče-bele pa so največjega pomena prav osvojene točke proti moštvom iz spodnjega dela lestvice. Podobno je tudi z Muro, kjer mora strateg Ante Šimundža ob pomanjkanju prvoligaških izkušenj med igralci na hitro preskakovati po več stopnic razvoja.

Domžalčani se bodo po porazu v Novi Gorici na domačem igrišču udarili s še bolj ranjeno Olimpijo, ki je v zadnjih dveh tekmah prejela pet zadetkov, dosegla nobenega, na vidiku pa je tudi izpad Ljubljančanov iz evropskega tekmovanja. Pred derbijem Ljubljanske kotline so rumeni okrepili napad s povratnikoma Slobodanom Vukom in Matejem Podlogarjem, sodelovanje pa so sporazumno prekinili z bočnim napadalcem Petrom Franjićem, ki je imel precej težav s poškodbami. Zanimivo bo videti, kako so se predvsem psihološko pobrali zmaji iz glavnega mesta po dveh zelo bolečih porazih v Stožicah (proti Mariboru in Spartaku Trnava). Pari 6. kroga: Rudar - Gorica (glavni sodnik Dragoslav Perić; danes ob 18. uri), Krško - Triglav (Damir Skomina; danes ob 20. uri), Mura - Aluminij (Matej Jug; jutri ob 14.30), Domžale - Olimpija (Andrej Žnidaršič; jutri ob 18.15), Maribor - Celje (Rade Obrenović; jutri ob 20.15).

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije