EP 2022

Slovenci v Zrečah z novo okrepitvijo

Nejc Cehte je na desnem zunanjem položaju zamenjal poškodovanega Tadeja Kljuna in bo igral na jutrišnji tekmi z Italijo v Trbovljah.
Fotografija: Nejc Cehte že ima precej izkušenj v reprezentančnem dresu. FOTO: Jure Eržen
Odpri galerijo
Nejc Cehte že ima precej izkušenj v reprezentančnem dresu. FOTO: Jure Eržen

Namesto mladega Tadeja Kljuna, ki se je poškodoval na zadnji pripravljalni tekmi rokometne reprezentance proti Hrvaški v Celju, je selektor Ljubomir Vranješ poklical Nejca Cehteta.

Desnokrilni član Hannovra, ki ima že precej izkušenj z igranjem v reprezentančnem dresu, nastopil je tudi na EP 2020 na Švedskem in SP 2021 v Egiptu, bo igral že na jutrišnji prvi prijateljski tekmi proti Italiji v Trbovljah (20.00). Reprezentanci se bosta srečali tudi v petek v Kopru (19.00).

»Vabilo v reprezentanco me je razveselilo. V čast mi je zastopati svojo državo. Upam, da se bomo držali načrtov in dosegli rezultat, ki si ga želimo. Imel sem nekaj več dopusta kot ostali, a moram to nadoknaditi v naslednjih dneh. Predvsem moram z ekipi priti v stik v taktičnem smislu. Od tekme z Italijo pričakujem borbo in zmago,« je za spletno stran RZS povedal 29-letni levoroki strelec.

Cehte, nekdanji član Gorenja, je v Nemčiji soigralec vratarja Urbana Lesjaka, ki je ta čas zaradi pozitivnega testa na covid-19 v samoizolaciji. Za Slovenijo je zbral 37 nastopov in 53 golov.

Na desnem zunanjem položaju ima Slovenija poleg Cehteta kapetana Jureta Dolenca in Matica Grošlja. Po potrebi lahko pomaga krilni igralec Blaž Janc.

Preberite še:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije