Pametni alkotest

BACtrack C6 pokaže, koliko alkohola imamo v krvi, prek mobilne aplikacije pa pove, kdaj bomo spet trezni, in zna poklicati tudi uber.
Fotografija: Alkotest BACtrack C6 se poveže s pametnim telefonom. FOTO: BACtrack
Odpri galerijo
Alkotest BACtrack C6 se poveže s pametnim telefonom. FOTO: BACtrack

Velika noč je za nami in z njo tudi 40-dnevni post, ki je za marsikoga vključeval tudi ali predvsem abstinenco od alkohola. In kaj zdaj, ko je posta konec? Pamet v roke. Pijmo zmerno in predvsem ob jedi, nikar le zato, da se ga nažremo. A tudi najprevidnejšim se zna zgoditi, da spijejo kak kozarček (pre)več, s čimer se njihove psihofizične sposobnosti že toliko spremenijo, da ne morejo več varno voziti avtomobila.

Rešitev? Halo, taksi. Ali pa prijatelj, ki ni užival alkohola. Prav pa zna priti tudi kak prenosen alkotest, s katerim lahko preverimo, ali bi napihali. Na trgu obstaja morje takšnih napravic, ena boljših in priročnejših pa je BACtrack C6, ki je velik kot obesek za ključe, hkrati pa je dovolj pameten, da se poveže s telefonom in ponudi nekaj več informacij o promilih oziroma odstotkih alkohola na kilogram krvi. Če na napravici torej piše 0,05 %, to pomeni, da imamo 0,5 promila alkohola v krvi, kar je pri nas meja za običajne voznike (0,24 g alkohola na liter izdihanega zraka).

Aplikacija nas bo opozorila, da naše vozne sposobnosti niso več optimalne, in nam povedala, čez koliko časa bomo popolnoma trezni. V državah, kjer je to mogoče, aplikacija sama ponudi tudi prevoz z uberjem. Cena? Okoli 70 zelencev oziroma 64 evrov, s poštnino nekaj čez sto. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije