RECEPT
Privoščite si bananine palačinke
Okusno in nasitno jed lahko postrežemo za večerjo ali zajtrk, sladkosnedi si z njo potešijo željo po sladkorju.
Odpri galerijo
Še ena v vrsti jedi, ki jih pripravimo takrat, ko se zdi, da nimamo ničesar pri roki. In odlična izbira za tiste, ki imajo radi sladke palačinke, a bi se radi izognili sladkorju. Z banano bodo sladke in še rahle povrhu. Pečemo jih debelejše kot navadne, zato je bolje grelno ploščo naravnati na zmerno temperaturo, sicer se po navadi od zunaj prehitro zapečejo, znotraj pa ostanejo surove.
V teflonski ponvi jih naredimo le na pol žličke olja, če jih pripravljamo v opekaču za tople kruhke, pa jih naredimo povsem brez maščobe. Lahko jih postrežemo samostojno ali s svežim sadjem, tudi smetana se lepo poda zraven.
Za 4 osebe:
4 banane
3 jajca
6–8 žlic kosmičev
Jajca razžvrkljamo v večji skledi. Banane olupimo in razkosamo ter dodamo jajcem. Zmeljemo s paličnim mešalnikom v gladko, precej tekočo maso. Potresemo s kosmiči in še enkrat dobro zmeljemo z mešalnikom. Maso lahko naredimo tudi v blenderju.
Pustimo stati 15 minut, da se kosmiči napnejo. Spečemo kot palačinke v ponvi na malo vročega olja, masa bo zadoščala za osem palačink, ali v pekaču za mafine.
Bananine palačinke ne potrebujejo dodatka, saj so zelo okusne in sladke. Seveda pa jih lahko postrežemo z marmelado ali sirupom.
4 banane
3 jajca
6–8 žlic kosmičev
Jajca razžvrkljamo v večji skledi. Banane olupimo in razkosamo ter dodamo jajcem. Zmeljemo s paličnim mešalnikom v gladko, precej tekočo maso. Potresemo s kosmiči in še enkrat dobro zmeljemo z mešalnikom. Maso lahko naredimo tudi v blenderju.
Pustimo stati 15 minut, da se kosmiči napnejo. Spečemo kot palačinke v ponvi na malo vročega olja, masa bo zadoščala za osem palačink, ali v pekaču za mafine.
Bananine palačinke ne potrebujejo dodatka, saj so zelo okusne in sladke. Seveda pa jih lahko postrežemo z marmelado ali sirupom.
V teflonski ponvi jih naredimo le na pol žličke olja, če jih pripravljamo v opekaču za tople kruhke, pa jih naredimo povsem brez maščobe. Lahko jih postrežemo samostojno ali s svežim sadjem, tudi smetana se lepo poda zraven.