OKUSNI RECEPTI

Grozdje na več načinov

Grozdje je nepogrešljiva sestavina sirnih plošč, še posebno se poda k mehkemu siru in siru s plemenito plesnijo.
Fotografija: FOTO: Markrubens/Getty Images
Odpri galerijo
FOTO: Markrubens/Getty Images

Z njim lahko grozdje kombiniramo tudi v solatah; tako bomo vnesli nekaj pikantnosti sira ter osvežilno nežno sladkobo grozdja. Izberemo sorte z mehkejšimi lupinami, ali se odločimo za belo ali rdeče, pa je stvar okusa.

Vse vrste imajo zelo malo kalorij, na sto gramov približno 66, a so polne kalija in kalcija, zato je uživanje grozdja še posebno priporočljivo za tiste z visokim krvnim tlakom, lahko tudi v obliki grozdnega soka. Popestrilo bo običajne sadne solate, v vročih dneh pa bodo kot nalašč grozdne sladoledne lučke. 

Sok. FOTO: Handmadepictures/getty Images
Sok. FOTO: Handmadepictures/getty Images

Pavlova. FOTO: Albina Yalunina/getty Images
Pavlova. FOTO: Albina Yalunina/getty Images

Galeta. FOTO: Noirchocolate/getty Images
Galeta. FOTO: Noirchocolate/getty Images

Klafuti. FOTO: Photosimysia/getty Images
Klafuti. FOTO: Photosimysia/getty Images

Slana solata. FOTO: Elena_danileiko/getty Images
Slana solata. FOTO: Elena_danileiko/getty Images

Sladka solata. FOTO: Bhofack2/getty Images
Sladka solata. FOTO: Bhofack2/getty Images

Lučke. FOTO: Flavia Novais/getty Images
Lučke. FOTO: Flavia Novais/getty Images

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije