NOVI LASTNIK

V Skalnem gorovju našel zaklad

Bronasta skrinja z zlatniki ima novega lastnika. Najditelj, bogatejši za milijon, si želi ostati anonimen.
Fotografija: Forrest Fenn je zadovoljen, da je nekomu uspelo razvozlati vse uganke. FOTO: Twitter
Odpri galerijo
Forrest Fenn je zadovoljen, da je nekomu uspelo razvozlati vse uganke. FOTO: Twitter

Desetletje je burila duhove in vzbujala ugibanja, ali sploh obstaja, a kot se je izkazalo, pripovedovanje o zakladu, skritem nekje pod zvezdnatim nebom v Skalnem gorovju, vendarle ni bilo nateg, kajti neznani srečnež je našel bronasto skrinjo, polno dragih kamnov, ki jo je pred desetimi leti skril Forrest Fenn, poročajo ameriški mediji. Milijonar je prav tako že potrdil pristnost poslane fotografije.

Pet jih je umrlo

Kot smo že poročali, se je na zagonetno pot v zadnjih letih podalo menda več kot 350.000 ljudi, mnogi so v želji, da bi se dokopali do zlata in diamantov, skrbno spravljenih v bronasti skrinji, minule mesece celo kršili zapovedi karantene in jezili prebivalce krajev ob vznožju gorovja, ko so se približevali uresničitvi sanj. Kakor koli že, nekomu je očitno uspelo in zdaj je bogatejši za kakšen milijon, poročajo tuji mediji, srečni najditelj pa, razumljivo, si želi ostati anonimen. Fenn je pristnost zaklada že potrdil, več kot zadovoljen je, pravi, da je nekomu uspelo razvozlati vsa zastavljena gesla, združena v pesmi, in se prebiti skozi zapletene zemljevide, ki so nadobudneže vodili nekam severno od Santa Feja, a je do cilja uspelo priti samo enemu. Nekateri se niso niti vrnili, kajti na poti so se tragično ponesrečili, potem ko so precenili svoje gorniške sposobnosti ali podcenili vreme in teren, takšnih je bilo najmanj pet, nekateri svojci tako od 89-letnega milijonarja še vedno poskušajo izterjati odškodnino. Tako tudi možakar, ki vztraja, da je opeharjen, saj da je tudi sam razvozlal vse uganke, a da na cilju zaklada preprosto ni bilo.
Ni bil nateg! FOTO: Facebook
Ni bil nateg! FOTO: Facebook



Spomnimo, Fenn je pred desetletjem, ko so mu postavili diagnozo raka in je bil prepričan, da ne bo več dolgo živel, sklenil v Skalnem gorovju skriti skrinjo z dragocenostmi in tako del svojega premoženja podariti odločnim in iznajdljivim pustolovskim dušam. Namige oziroma pesem s ključi je objavil v svoji avtobiografiji in odprl lov na zaklad. Kmalu je sicer ozdravel, a so ga zagrizeni iskalci tako navdušili, da lova ni preklical. Prepričan, da je narava tudi njemu pomagala do zdravja, je Američane vabil na prosto, na sprehod, pohod ali pravo avanturo, ki jim lahko prinese bajno premoženje, če si ga le zares zaželijo. Nekateri so si ga tako goreče, da so celo opustili službo in življenje posvetili iskanju skrinje z dragimi kamni in zlatniki, a uspelo je le enemu. Komu, ne bomo izvedeli nikoli, pojasnjuje Fenn, ki spoštuje najditeljevo željo, da ostane anonimen. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije