NOČNA MORA

V Paklenici strupenjača ugriznila dečka: Bilo je kot v filmu, strup se počasi širi do srca

Sklonil se je, da bi pobral palico. V tistem trenutku ga je ugriznila kača.
Fotografija: Simbolična fotografija. FOTO: Getty Images/istockphoto
Odpri galerijo
Simbolična fotografija. FOTO: Getty Images/istockphoto

Belgijska družina Spriet je med letnim oddihom na Hrvaškem doživela pravo nočno moro. Tretji dan dopustovanja je med obiskom Nacionalnega parka Paklenica dečka Thibauta (6) ugriznila kača.

Hrvaški mediji poročajo, da se je deček ob reki sklonil, da bi pobral palico, v tistem trenutku pa ga je v prst ugriznil gad. Njegova družina na začetku ni bila prepričana, ali je šlo za strupenjačo. Da gre za strupeno kačo, so ugotovili šele kasneje, ko so pogledali fotografijo, ki jo je posnela dečkova mama. 

Dečkov oče je medijem razkril, da deček ni opazil kače, ki je ležala ob palici. Po ugrizu se je začel počutiti slabo, ker pa na kraju dogodka ni bilo signala, so se morali vrniti do točke, kjer je stala stojnica za pomoč.

image_alt
Turistka rodila v Paklenici, trdila je, da ni noseča (FOTO)

Dečku je življenje rešil oče, ki ga je nesel na ramenih. Hrvaški mediji dodajajo, da bi, če bi hodil sam, kri hitreje krožila po telesu in bi se strup hitreje razširil po telesu. V parku so ga prevzeli gorski reševalci in ga prepeljali v bolnišnico.

Fotografija rešila dvom

V zadrski bolnišnici so mu dali protistrup.

»Bilo je kot v filmu. Strup se počasi širi od kraja ugriza in lahko povzroči smrt, če pride do srca. Pri dečku je prišel do pazduhe,« je še razkril oče. Protistrup so mu dali v zadrski bolnišnici in ga prepeljali v splitsko bolnišnico.

»Kaj takšnega se v zadnjih desetih letih ni zgodilo,« je dejala direktorica Nacionalnega parka Paklenica Natalija Andačić in dodala, da so ugrizi gadov izjemno redki.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije