MEDNARODNA AKCIJA

V Kanadi naj bi prijeli Sergeja Racmana, obtoženega zlorabe prostitucije

Iskali so ga z mednarodno tiralico.
Fotografija: Policija naj bi v Kanadi prijela Sergeja Racmana. FOTO: Jure Eržen, Delo
Odpri galerijo
Policija naj bi v Kanadi prijela Sergeja Racmana. FOTO: Jure Eržen, Delo

Kanadski varnostni organi so te dni obvestili slovensko policijo, da so izsledili in prijeli slovenskega državljana, obtoženega prostitucije. Po pisanju časnika Delo, naj bi šlo za Sergeja Racmana, nekdanjega lastnika kinematografov Kolosej.

Omenjenega so »slovenski pravosodni organi iskali s tiralico, z evropskim nalogom za prijetje in predajo ter mednarodno tiralico zaradi sodelovanja v kriminalni združbi, ki je izvrševala kazniva dejanja zlorabe prostitucije.«

»Izsleditev in prijetje iskane osebe, ki je obtožena kaznivega dejanja zlorabe prostitucije, je rezultat hitre in učinkovite izmenjave informacij med enoto za ciljno iskanje oseb v slovenski kriminalistični policiji in kanadskimi varnostnimi organi.«

Dokumentacija za izročitev pripravljena

Policija je o prijetju že obvestila pristojne slovenske pravosodne organe, ki bodo pripravili in poslali vso potrebno dokumentacijo za izročitev iskane osebe iz Kanade v Slovenijo.

V slovenski policiji se s ciljnim iskanjem oseb prvenstveno ukvarja enota za ciljno iskanje oseb oziroma enota FAST, ki deluje v okviru evropske mreže enot za ciljno iskanje ENFAST (European Network of Fugitive Active Search Teams). Člani mreže ENFAST so specializirani za ciljno iskanje zločincev na begu, ki so osumljeni hujših zločinov ali obsojeni in je za njih razpisan evropski nalog za prijetje ali mednarodna tiralica, so zapisali pri Generalni policijski upravi.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije