KATASTROFA, KOT JE NE POMNIJO

Strašne podobe mest po neurju, umrlo več kot 40 ljudi (FOTO in VIDEO)

Hude poplave. Na pomoč prišla vojska.
Fotografija: FOTO: Wolfgang Rattay, Reuters
Odpri galerijo
FOTO: Wolfgang Rattay, Reuters

Po hudem neurju na zahodu Nemčije je število mrtvih preseglo 40. Po navedbah policije v Kölnu so v nemški deželi Severno Porenje - Vestfalija doslej našteli 20 mrtvih, medtem ko je število žrtev katastrofe v okraju Ahrweiler v sosednji deželi Porenje - Pfalška naraslo na 18. Iz Belgije medtem poročajo o štirih mrtvih.


Daleč največ mrtvih v Severnem Porenju - Vestfaliji je v okraju Euskirchen, kjer so jih doslej našteli 15. Še dve smrtni žrtvi sta bili v Kölnu in še tri v kraju Rheinbach blizu Bonna.
Mesto Schuld. FOTO: Staff, Reuters
Mesto Schuld. FOTO: Staff, Reuters

V zvezni deželi Porenje - Pfalška je najhuje v okraju Ahrweiler, kjer so doslej našteli najmanj 18 mrtvih, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Tam so se v kraju Schuld v celoti porušile štiri hiše, še dve pa delno. Več zgradb je zelo nestabilnih.
Gre za nizko gorato območje Eifel v omenjeni zvezni deželi, ki sega na vzhod sosednje Belgije. Tam že več dni beležijo močne padavine, ki se bodo po navedbah meteorologov nadaljevale vsaj še v petek. Nevarnost novih poplav zato ostaja velika. Vodostaji Rena, Mosla in manjših rek na območju Eifla, Porenja in Sauerlanda so nevarno visoki.

Pri reševanju sodelujejo tudi nemški vojaki z oklepnimi vozili in s helikopterji. Trenutno jih je na prizadetih območjih okoli 500. Med drugim pomagajo čistiti ceste, evakuirati domove za starejše in ponovno vzpostavljati oskrbo z elektriko.
FOTO: Wolfgang Rattay, Reuters
FOTO: Wolfgang Rattay, Reuters

Ministrska predsednica dežele Porenje - Pfalška Malu Dreyer je v nagovoru deželnim poslancem danes ocenila, da so priče katastrofi, kakršne do zdaj še niso doživeli, čeprav so imeli že več poplav. Razsežnosti tokratne nesreče so izredne, je izpostavila. »Imamo mrtve, imamo pogrešane, imamo številne, ki so še v nevarnosti,« je dejala.

Z vzhoda Belgije medtem poročajo o najmanj štirih mrtvih, navedbe belgijske tiskovne agencije Belga navaja dpa. Vsa trupla so našli v okraju Verviers. Ni povsem jasno, ali sta v to  všteta tudi dva mrtva, o katerih so poročali že zjutraj.
Katastrofa, kot je ne pomnijo. FOTO: Wolfgang Rattay, Reuters
Katastrofa, kot je ne pomnijo. FOTO: Wolfgang Rattay, Reuters

Reka Ahr. FOTO: Wolfgang Rattay, Reuters
Reka Ahr. FOTO: Wolfgang Rattay, Reuters

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije