TRAGIČNO

Starši pretreseni: Najina punčka je umrla zaradi vdihavanja dezodoranta, brat jo je našel v sobi (VIDEO)

Starši deklice, ki je umrla po vdihavanju aerosolnega dezodoranta, želijo jasnejše označevanje izdelkov, da bi ljudi opozorili na morebitne nevarnosti.
Fotografija: FOTO: Pixabay
Odpri galerijo
FOTO: Pixabay

Giorgia Green je bila stara 14 let in je živela v Derbyju, ko je doživela srčni zastoj, potem ko je v svoji spalnici razpršila preveč dezodoranta. Giorgiin starejši brat je 11. maja 2022 tako našel sestro neodzivno. »Njeno srce se je ustavilo zaradi vdihavanja,« je povedal skrušeni oče Paul.

Preiskava Giorgiine smrti je bila opravljena in mrliški oglednik je ugotovil, da je šlo za nesrečo, vzrok smrti 14-letnice uradno sicer ni znan, vendar jasno omenja vdihavanje prevelike količine aerosola.

Njeni starši so od takrat izvedeli za še več mladih, ki so po nesreči umrli po vdihavanju deodoranta.

Premajhno opozorilo? 

Britansko združenje proizvajalcev aerosolov (BAMA) je v odgovor navedlo, da imajo deodoranti zelo jasna opozorila. Po zakonu morajo imeti aerosolni dezodoranti natisnjeno opozorilo, da jih je treba hraniti izven dosega otrok. Giorgijini starši so dejali, da je bil napis majhen in slabo viden.

Menijo, da veliko staršev kupuje dezodorant za svoje otroke, ne da bi bili pozorni na omenjeno opozorilo, je poročal BBC.

»Nočemo, da bi bila smrt naše hčerke zaman,« je dejal oče. Giorgia je bila avtistična deklica in oče je pojasnil, da je rada razpršila dezodorant po odejah, ker se ji je zdel vonj pomirjujoč in tolažilen.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije