KRŠENJE JAVNEGA REDA IN MIRU

Srbi so ga kaznovali zaradi »kockaste« majice

Čez Bosno in Hercegovino se je odpravil na morje, tam je zaradi majice plačal kazen.
Fotografija: Kockasti dresi so preplavili tudi Zagreb. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Kockasti dresi so preplavili tudi Zagreb. FOTO: Reuters

ZAGREB – V zadnjem tednu skoraj ni bilo Hrvata, ki ne bi v podporo vatrenim oblekel dresa hrvaške reprezentance. To je storil tudi Dario Strašček iz Zagreba. Ta se je dan po zmagi Hrvatov proti Angležem s hčerama odpravil proti morju. Ko je prečkal Bosno in Hercegovino, natančneje Republiko Srbsko, se je v Kostajnici ustavil v gostinskem lokalu. 

Ko so nadaljevali pot, jih je ustavila policija. »Policist me je vprašal, ali vem, kje sem. Dejal sem mu, da sem v BiH, on pa je odgovoril, da se motim, da sem v Republiki Srbski in da bi bil lahko tepen zaradi poveličevanja hrvaških simbolov. Rekel je, da me mora zato kaznovati. Ko sem sedel v lokal, me je namreč nekdo prijavil,« je za 24sata povedal Dario, ki je moral plačati 50 konvertibilnih mark (okoli 25 evrov) za kršenje javnega reda in miru.

Policist je po Darijevih besedah tudi zahteval, da takoj sleče majico. To je tudi storil, nato pa je skupaj s hčerama zapustil kraj. »Ne morem verjeti, da se to dogaja v letu 2018,« je še razočaran dejal Zagrebčan.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije