Smrt noseče Nike odmeva v tujini: Ostudni zločin pretresel Slovenijo

Niko Omahen Makić bodo v poslovilno vežico pripeljali v soboto, od nje pa se bodo poslovili v nedeljo.
Fotografija: V Štorovju naj bi si Nika urejala svoj novi dom. FOTO: Marko Feist
Odpri galerijo
V Štorovju naj bi si Nika urejala svoj novi dom. FOTO: Marko Feist

Grozljivi zločin, ki je v torek zjutraj pretresel Slovenijo, odmeva tudi v tujini. O smrti 27-letne Nike Omahen Makić in njenega še nerojenega otroka pišejo predvsem bosanski mediji, saj da je bila bosanskih korenin.

Nesrečno Niko bodo v soboto pripeljali v poslovilno vežico na pokopališču v Ivančni Gorici, tam pa bo ležala do nedelje popoldne, ko jo bodo pokopali. Svojci cvetje in sveče hvaležno odklanjajo v dober namen.

FOTO: zaslonski posnetek
FOTO: zaslonski posnetek

V osmrtnici, ki so jo objavili  v bošnjaških medijih, je zapisano, da je bila Nika v sedmem mesecu nosečnosti. Med žalujočimi so navedeni oče, mama, mož, brat, štiri sestre in številno sorodstvo, prijatelji ter sosedje ...
 
Preberite tudi:
Šokirani oče Nike (27) po dvojnem umoru: Ne razumem, nikomur nismo nič dolžni


Nikin oče Fikret Makić, lastnik podjetij, katerih direktorica je bila Nika, je na spletnih omrežjih večkrat omenjen kot eden večjih donatorjev za izgradnjo džamij. V Bosanski Krupi mu je pripadla tudi čast, da je položil temeljni kamen za nov verski objekt, hkrati pa je bil dejaven tudi v islamski skupnosti v Sloveniji.

Direktorico Niko Omahen Makić je ustrelil na pragu njenega podjetja. FOTO: Fama
Direktorico Niko Omahen Makić je ustrelil na pragu njenega podjetja. FOTO: Fama
Motiv za tragedijo, ki je pretresla Grosuplje, ostaja neznanka. Kriminalistična preiskava še poteka, a po nekaterih podatkih naj bi bil 44-letni morilec Roman Miklavčič, ki je naredil samomor, z Niko obseden. Vanjo se je zagledal že pred leti, ko je nesrečna Nika štela 20 let.

Makić se je na kraju zločina z bolečino na obrazu spraševal, zakaj je ostal brez hčerke. »Ne razumem, nikomur nismo nič dolžni. Mi imamo vse odprto, vsak lahko pride kadar koli,« je dejal mož, ki je v trenutku izgubil hčer in vnukinjo.
 
Preberite tudi:
Razkrivamo, kdo je krvnik Nike in njenega nerojenega otroka

Preberite še:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije