Šokirani oče Nike (27) po dvojnem umoru: Ne razumem, nikomur nismo nič dolžni

Grosuplje in Slovenijo je pretreslo krvavo dejanje 44-letnika.
Fotografija: Prizorišče dvojnega umora, nedaleč stran naj bi storilec naredil samomor. FOTO: Marko Feist
Odpri galerijo
Prizorišče dvojnega umora, nedaleč stran naj bi storilec naredil samomor. FOTO: Marko Feist

Sončno torkovo jutro so v Grosupljem pretrgali kriki. Nika Omahen Makić (27), visoko noseča, je v industrijski coni, kjer je sedež dveh podjetij, katerih direktorica je bila, bežala pred moškim, ki ji je kmalu nato sodil. Po industrijski coni so odjeknili streli. Roman Miklavčič (44) je ustrelil Niko, dramatično dogajanje pa so spremljali pretreseni zaposleni v sosednjih podjetjih.

Nika Omahen Makić je bila v drugi polovici nosečnosti. FOTO: Fama
Nika Omahen Makić je bila v drugi polovici nosečnosti. FOTO: Fama
Po tem, ko je prelil kri Nike in njenega nerojenega otroka, se je Miklavčič odpeljal. Nekaj kilometrov od kraja, kjer je postal dvojni morilec, naj bi si v avtu sodil sam.

Za njim je ostala neizmerna žalost. Svojega otroka so tisti dan izgubili trije očetje: Miklavčičev, Nikin in oče njenega otroka.

Fikret Makić, Nikin oče in lastnik podjetij, katerih direktorica je bila, se je na kraju zločina z bolečino na obrazu spraševal, zakaj je ostal brez hčerke. »Ne razumem, nikomur nismo nič dolžni. Mi imamo vse odprto, vsak lahko pride kadar koli,« je dejal mož, ki je v trenutku izgubil hčer in vnukinjo.

Motiv za grozljivo dejanje ostaja skrivnost. Medtem ko policija o tem še ne razkriva podrobnosti, pa so se širile različne govorice oziroma ugibanja, tudi o tem, da je storilec svojo žrtev dlje časa zalezoval.

Več o tragičnem dogajanju v Grosupljem lahko preberete članku Razkrivamo podrobnosti: to je brutalno umorjena Nika.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije