SAMOZADOSTNI IN NEODVISNI

Poglejte ju, stoletni dvojčici, ki obožujeta sangrijo

Evelyn in Elaine sta tudi v koraku s tehnologijo. Sta povsem neodvisni, vitalni in energični.
Fotografija: Skrbita za svoje zdravje in nikoli ne pozabita na zabavo! FOTO: Twitter
Odpri galerijo
Skrbita za svoje zdravje in nikoli ne pozabita na zabavo! FOTO: Twitter

Njuna dolgoživost sploh ne preseneča; njuna mati je dočakala 103 leta, dvojčici pa sta nedavno proslavili okrogli, 100. rojstni dan.

Položnice prek spleta

Da sta dočakali 100. jubilej, nikogar ne preseneča. FOTO: Alxeypnferov/Getty Images
Da sta dočakali 100. jubilej, nikogar ne preseneča. FOTO: Alxeypnferov/Getty Images
V Bowieju v ameriškem Marylandu so jima svojci pripravili veliko slavje, otrok, vnukov in pravnukov ni manjkalo. Pa seveda prijateljev, sosedov, znancev ... Vsi so se želeli pokloniti simpatičnima Evelyn Lowe in Elaine Foster, ki še vedno ne le da živita sami, vsaka v svoji hiši, ampak sta tudi povsem samozadostni in neodvisni; pametne telefone imata v rokah, odkar so prišli na tržišče, položnice plačujeta prek spletne banke. Veliko se družita, povesta: v živo si skupaj privoščita zahtevno sestavljanko, če pa se jima ne ljubi od doma, se povežeta prek računalniške igrice. Tudi večino gospodinjskih del opravljata sami; kot poudarjata, je redna telesna dejavnost ključnega pomena, saj jima daje moč in s tem samostojnost. Nujno je tudi redno obiskovati zdravnika in si vedno vzeti čas za druženje in zabavo, še svetujeta mlajšim generacijam.



Vdovi, ki sta bili nekoč zaposleni pri vladni agenciji, verjameta tudi v moč krepkega zajtrka: čeprav njuni zdravniki tega nikoli niso odobravali, sta si vsako jutro privoščili jajca s slanino. In ob večerih radi posedita ob dobri sangriji! To si bosta privoščili tudi v bližnji restavraciji: poleg številnih pisanih darov sta namreč prejeli darilne bone za svoj najljubši lokal, kjer po njunih besedah strežejo absolutno najboljše koktajle. Le kdo jima ne bi verjel!

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije