BRISAČE NA PLAŽI

Na Hrvaškem stopili na prste kopalcem! Poglejte, kaj so jim naredili

Komunalni delavci so odstranili plažne rekvizite.
Fotografija: Brez milosti so naložili in odpeljali vse nastavljene predmete. FOTO: Facebook
Odpri galerijo
Brez milosti so naložili in odpeljali vse nastavljene predmete. FOTO: Facebook

V občini Gradac v Dalmaciji na Hrvaškem so se odločili stopiti na prste kopalcem, ki na plažah puščajo svoje predmete, zlasti brisače in ležalnike, pa tudi druge plažne rekvizite, in sicer z namenom, da bi si rezervirali prostor. To početje je zlasti priljubljeno med turisti na vrhuncu sezone: vsi bi bili radi na najboljšem delu plaže, če je mogoče tudi vsaj malo v senci. Zato je nujna rezervacija, sicer se lahko obrišeš pod nosom. A so se vseeno.

Delavci Komunalnega podjetja Občine Gradac so minuli konec tedna izvedli jutranjo čistilno akcijo in z mestnih plaž odstranili predmete. Seveda so ravnali v skladu s predpisi. »Še enkrat opozarjamo, da je prepovedano puščanje brisač in drugih rekvizitov na plaži čez noč,« so opozorili občinarji, ki so se z akcijo pohvalili na družbenem omrežju. Turisti pa so tako ostali ne le brez najboljšega prostora, temveč tudi brez brisač.

Podobno akcijo so izvedli že lansko poletje in tudi tista je naletela širše odobravanje. Problematike 'brisačarjev' se aktivno loteva vse več hrvaških obmorskih mest. Na nekaterih plažah so celo postavili opozorilne table. A kljub temu se še vedno mnogo kopalcev odloča za tovrsten način rezervacije svojega koščka pod soncem ob morju.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije