Kamenjali vozila z okuženimi

Protesti zaradi selitve okuženih in bolnih upokojencev. Vozila obmetavali s kamni in postavljali cestne barikade.
Fotografija: V Španiji se virus širi kot ogenj. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
V Španiji se virus širi kot ogenj. FOTO: Reuters

Strah in negotovost iz mnogih izvabita najslabše, kar so dokazali tudi prebivalci kraja La Linea v Španiji, ki postaja eno od novih žarišč neprizanesljivega virusa. Številni prebivalci so v strahu pred boleznijo kamenjali reševalna vozila, ki so prevažala 28 starejših bolnikov s covidom-19 in okužbo z novim koronavirusom, in na cestah postavljali barikade.

Tako nasilno so namreč protestirali proti odločitvi oblasti, da upokojence iz občine Alcala del Valle prepeljejo v karanteno v La Lineo. V domu za starejše občane, kjer so prej bivali, je namreč silovito izbruhnil novi koronavirus tako med varovanci kot tudi med osebjem, zato so sklenili nekatere zavoljo primernejše nastanitve in lažjega obvladovanja situacije premestiti v drugi dom. A na cilju so jih pričakali besni krajani, ki so nazadnje svoj bes pokazali še pred ustanovo, kjer so zažigali smetnjake in stavbo celo obmetavali z eksplozivnimi sredstvi. Policija je burno posredovala in tudi opravila več aretacij, a se upravičeno bojijo novih izbruhov.


V Španiji, kjer so varnostne ukrepe za zajezitev tegobe uvedli mnogo prepozno, se novi koronavirus širi kot ogenj, država na Iberskem polotoku pa je po številu smrtnih žrtev že prehitela tudi Kitajsko. Samo v torek je umrlo 738 ljudi.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije