REŠEVANJE

Drama na morju: zadnji hip rešili otroka na blazini (4), valovi so ga odvlekli tri kilometre od obale

Kopalci so poskušali priti do otroka, a so jim to preprečevali močni morski tokovi.
Fotografija: Fotografija je simbolična. FOTO: Matej Družnik, Delo
Odpri galerijo
Fotografija je simbolična. FOTO: Matej Družnik, Delo

Na Veliki plaži v črnogorskem Ulcinju so v ponedeljek rešili štiriletnega otroka, ki so ga valovi in ​​močni tokovi odvlekli približno tri kilometre od obale, pišejo tamkajšnji mediji.

Vodja službe za iskanje in reševanje na Direktoratu za pomorsko varnost in upravljanje pristanišč (UPSUL) Žarko Lukšić je pojasnil, da je ob 9.35 dežurni reševalec prejel informacijo, da je močan vzhodni veter s seboj potegnil štiriletnega otroka, ki je ležal na gumijasti blazini za vodo.

Kopalci so poskušali priti do otroka, a so jim to preprečevali močni morski tokovi, saj ga je na blazini odneslo daleč proti Adi Bojani.

»Dečka so rešili v zadnjem trenutku«

Kot je Lukšić povedal za portal RTCG, je reševalec s skuterjem v nekaj minutah prišel do otroka in ga s pomočjo druge osebe, ki je priplavala do tja, rešil.

»K sreči smo dečka rešili v zadnjem trenutku, saj je obstajala nevarnost, da bi razburkano morje prevrnilo vzmetnico in vprašanje je, ali bi se reševalci lahko pravočasno odzvali,« je povedal Lukšić.

Pravi, da je reševalna akcija po prejetem klicu trajala 15 minut.

»Analiza UPSUL za napotitev posebnega skuterja na Veliko plažo se je izkazala za dobro rešitev, saj so pred utopitvijo rešili že ducat kopalcev,« je zaključil Lukšić.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije