ISKALNA AKCIJA

Črna zver seje strah na Balkanu: če je ogrožena, je lahko zelo nevarna (VIDEO)

Opazili so jo na meji s Hrvaško.
Fotografija: Fotografija je simbolična. FOTO: Aniket Mane, Getty Images, Istockphoto
Odpri galerijo
Fotografija je simbolična. FOTO: Aniket Mane, Getty Images, Istockphoto

Pred slabim letom so madžarski mediji poročali o izginotju nevarne divje živali. Črnega panterja so dolgo iskali, zadnje čase pa podobno črno zver opažajo na območju Apatina in Banje Junaković, na meji med Hrvaško in Srbijo. V intenzivni iskalni akciji so uporabili tudi drone in termovizijske kamere.

Čeprav ljudem naj ne bi bila nevarna, razen če se počuti ogroženo, so prebivalce teh območij opozorili, naj bodo previdni in se držijo stran, če jo srečajo. Divja črna mačka, ki plaši prebivalce Apatina, naj bi bila večja od psa in tehtala več kot 60 kilogramov. Sklepajo, da je bila udomačena in da je po tem, ko je zbežala na prostost, ves čas na lovu in je iz Madžarske zašla v Srbijo.

»Če je ta črna zver res panter, ni nobene možnosti, da bi jo srečali v središču mesta. Panter se zadržuje na gozdnatem območju, le tam je mogoče naleteti nanj. Mačka ni navajena, da je lov njen stil življenja, zato ljudi ne vidi kot plen. Lahko pa bi napadla, če bi se počutila ogroženo, in v tem primeru je lahko zelo nevarna,« je za madžarski portal Origon pojasnil predstavnik živalskega vrta.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije