NOVI MILIJONAR

Znano, ali je Slovenec prevzel 11 milijonov, ki jih je zadel na lotu

Kdo je srečni Slovenec, ki je v igri Vikinglotto zadel skoraj 11 milijonov vredno nagrado?
Fotografija: Fotografija je simbolična. FOTO: Banka Slovenije, Press Release
Odpri galerijo
Fotografija je simbolična. FOTO: Banka Slovenije, Press Release

V mednarodni igri Vikinglotto se je prvič doslej zgodilo, da je glavni dobitek zadel igralec iz Slovenije. Srečni dobitnik skoraj 11 milijonov evrov vredne nagrade je svoje številke vplačal v Ljubljani, a vprašanje je, katera občina bo prejela davek od iger na srečo v vrednosti kar 1,6 milijona evra. 15-odstotni davek od celotne nagrade namreč prejme občina stalnega prebivališča dobitnika.

Z Loterije Slovenije so nam odgovorili, da je srečnež dobitek prevzel. Pri okencu Loterije se je lahko zglasil od 16. septembra dalje in kaže, da dobitnik z zamenjavo svojega listka za milijone ni čakal. Loterija mu je izplačala dobitek med 16. in 20. septembrom, ko so nam odgovorili, da je v tem obdobju dobitnik nagrado prevzel.

image_alt
Slovenija ima novega milijonarja: zadel je neverjetnih 11 milijonov evrov

Izžrebani glavni dobitek Viking je bil vreden 10,767.576,80 evra, po plačilu davka pa so srečnežu izplačali 9,152.440,28 evra. V istem trenutku je Loterija Slovenije odvedla tudi 15-odstotni davek občini stalnega prebivališča novega bogataša, kar pomeni, da bi se priliv davka na posebnem računu občine poznal že isti ali naslednji dan.

Ker je bil listek vplačan v Ljubljani, smo najprej pomislili, da bi se lahko z 1,6 milijona evrov omastila Mestna občina Ljubljana, a se, kot kaže, ni. Podatki MOL razkrivajo, da danes do 11. ure (dobitnik je denar prevzel med 16. in 20. septembrom) MOL ni prejel davka na poseben račun. Potrdili pa so, da so od januarja letos na podkontu Davek na dobitek igre na srečo prejeli 396.199,72 evra.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije