DELO V RIZIČNIH RAZMERAH

Zdravstveni delavci v paniki, da bodo ob dodatek, minister miri

Slaba volja je bila, kot kaže, preuranjena.
Fotografija: Minister pravi, da bodo dodatek dobili. FOTO: Voranc Vogel
Odpri galerijo
Minister pravi, da bodo dodatek dobili. FOTO: Voranc Vogel

Po spletu je zakrožila objava slovenskih zdravstvenih delavcev, ki je v javnosti dvignila precej prahu. V eni izmed zdravstvenih ustanov so namreč zaposleni dobili obvestilo vodstva, da so bili od zdravstvenega ministra Tomaža Gantarja pozvani, naj se dodatek za nevarnost in posebne obremenitve v času epidemije zadrži. 

»Draga vlada, ministri in ostali, mi ne potrebujemo praznih obljub in da nas hvalite pred mediji, s tem svojih družin ne bomo nahranili! Kar piše v kolektivni pogodbi mora biti izplačano, ampak glej ga zlomka spet ste šli čez to in nas delavce v zdravstvu kar izpustili,« so se zdravstveni delavci jezili (nelektorirano) na facebooku. Pozivali so tudi k podpisu peticije.

Minister: Gre za nesporazum

Na twitterju se je kmalu oglasil Gantar, ki pravi, da gre za nesporazum. Dodatek za delo v rizičnih razmerah bo izplačan, miri minister in dodaja, da se bodo potrudili, da bodo zdravstveni delavci ta denar dobili že do konca aprila. Tudi premier Janša je v današnji izjavi za javnost zagotovil, da dodatki vsekakor bodo izplačani, in sicer tudi za nazaj.


 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije