PESTRO DOGAJANJE

V Žalcu bo Krigl fest

Ob svetovnem dnevu piva bogat program in koncerti.
Fotografija: Proslavite ga tudi vi. FOTO: Leon Vidic
Odpri galerijo
Proslavite ga tudi vi. FOTO: Leon Vidic

Od leta 2007 vsak prvi petek v avgustu praznujemo svetovni dan piva. Od prvega dne, ki se je odvil v majhnem kraju v ZDA, je prerasel v mednarodni dogodek, ki se mu vsako leto pridruži več držav.

Posvečen je hmeljarjem, pivovarjem, ljubiteljem piva, lastnikom pivnic in drugim s pivom povezanim institucijam. Spodobi se, da svetovni dan piva zaznamujemo tudi na edini in prvi Fontani piva Zeleno zlato v Žalcu.

Ob mednarodnem dnevu

Festival ob mednarodnem dnevu piva se bo začel v petek, 4. avgusta, ob 19. uri s programom in koncerti skupin Blue Angels Gang ter Klapo Šufit, v soboto, 5. avgusta, nadaljeval z nastopom skupine Chicas ter končal v nedeljo, 6. avgusta, na družinskem dnevu in nastopu Ansambla Pika.Si. Program bodo dopolnili različni pivovarji, ki se bodo poleg s pivi na fontani s šestimi različnimi vzorci predstavljali tudi na prireditvenem prostoru, vključno z naj pivom leta 2023, konopljinim pivom.

Fontana je poklon hmeljarski dediščini Spodnje Savinjske doline in Žalca, ki je središče hmeljarstva v naši državi. »Slovenija je tudi peta največja proizvajalka hmelja na svetu, hmelj pa je tista začimba, ki daje pivu okus in prepoznavno noto. V Žalcu smo želeli obstoječo zgodovino povezati s sedanjostjo in postaviti temelje zanimive turistične zgodbe za prihodnost,« pravijo na Zavodu za šport, kulturo in turizem Žalec.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije