KORONASTANJE

V soboto potrjenih 34 primerov

V prihodnjem tednu je pričakovati, da bo še več novih primerov.
Fotografija: Koronavirus se širi. FOTO: Altoclassic, Getty Images, Istockphoto
Odpri galerijo
Koronavirus se širi. FOTO: Altoclassic, Getty Images, Istockphoto

Trend okuženosti z novim koronavirusom v Sloveniji narašča. V petek je bilo potrjenih 43 novih primerov. V soboto, ko je tradicionalno opravljenih manj testiranj, pa je bilo ob 760 opravljenih testiranjih potrjenih 34 novih okužb s covid-19. Če primerjamo rezultate z rezultati prejšnjega vikenda, je to velik poskok. V soboto, 15. avgusta, ko je bilo testiranih nekaj manj kot 400 oseb, je bilo potrjenih 15 okužb.

V bolnišnici se je v soboto zdravilo 17 bolnikov, smrtnih žrtev tokrat ni bilo. V Sloveniji imamo 402 aktivna primera okužbe. Doslej je bila okužba potrjena pri 2651 osebah. Število žrtev zaradi covid-19 ostaja pri 131.

Znani so tudi podatki, koliko okužb je bilo v Slovenijo uvoženih iz drugih držav. Največ, kar 79 primerov je bilo v Slovenijo uvoženih izHrvaške. Sedem iz Bosne in Hercegovine, po trije iz Srbije in Nemčije, po dva primera sta bila uvožena iz Severne Makedonije, Francije in Avstrije. Po en primer pa so bili uvoženi še iz Španije, Italije, Grčije, Danes in Poljske.
 
 

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas