BO ODŠEL V PRIPOR?

Tožilec razkril, kaj je Šiškova edina možnost

Sodno pridržanje se zaključi v ponedeljek ob šesti uri zjutraj. 
Fotografija: Andreja Šiška jutri čaka zaslišanje. FOTO: Ap
Odpri galerijo
Andreja Šiška jutri čaka zaslišanje. FOTO: Ap

MARIBOR – Policisti so zgodaj zjutraj pred preiskovalnega sodnika pripeljali Andreja Šiška. Odredil mu je 48-urno sodno pridržanje. Pred sodiščem pa se je zbrala skupina Šiškovih podpornikov, ki so v en glas zatrjevali, da je Šiško miroljuben.

Ob tem je Šiškov odvetnik Viktor Osim za STA pojasnil: »To, kar se mu očita, nima vseh elementov kaznivega dejanja. Prepričan sem, da iz tega ne bo nič.« Dodal je, da bo sodnik Šiška zaslišal v nedeljo. Osim pričakuje, da bo preiskovani sodnik vodjo Štajerske varde izpustil iz pridržanja. Če pa bi se sodnik odločil za pripor, odvetnik napoveduje pritožbo na zunajobravnavni senat.

Vodja mariborskega okrožnega državnega tožilstva Darko Simonič je pojasnil, da je nedeljsko zaslišanje Šiška predvideno za 14. uro, sodno pridržanje pa se bo izteklo v ponedeljek zjutraj, okoli 6. ure. »Edina možnost, da ne predlagamo pripora, je samo to, da nas pridržani prepriča s svojim zagovorom, kar pa se v preteklosti ni dogajalo,« je Simonič odgovoril na vprašanje, ali namerava tožilstvo vložiti predlog za pripor.

Pred mariborskim sodiščem se je v dopoldanskih urah na shodu v podporo Šišku zbrala manjša skupina njegovih privržencev in njegova starša. Skupina se je medtem že razšla.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije