NA NACIONALKI

To so štirje, ki naj bi želeli sesti na stolček Ljerke Bizilj

Prijavili so se štirje, omenjajo Mišo Molk, Katjo Šeruga, Zorana Medveda in Uroša Zavodnika. 
Fotografija: RTV Slovenija. FOTO: Leon Vidic, Delo
Odpri galerijo
RTV Slovenija. FOTO: Leon Vidic, Delo

LJUBLJANA – Na razpis za direktorja Televizije Slovenija so se prijavili štirje kandidati, so za STA sporočili z RTVS, ti naj bi bili voditeljica Miša Molk, svetovalka direktorja časnika Večer Katja Šeruga, odgovorni urednik televizijskega programa v mariborskem regionalnem RTV-centru Zoran Medved in režiser iz Koroške Uroš Zavodnik. Vse štiri prijave so bile oddane pravočasno in so popolne.
FOTO: Jože Suhadolnik
FOTO: Jože Suhadolnik

Seja septembra?


Direktorja televizije ali v. d. direktorja imenuje generalni direktor po pridobitvi predhodnega soglasja programskega sveta. Za soglasje je potrebna absolutna večina v 29-članskem svetu, torej najmanj 15 glasov podpore. Kot so zapisali na RTVS, bo generalni direktor Igor Kadunc bodisi zaprosil za sklic izredne seje programskega sveta bodisi bo predlog dal na redno sejo, ki je predvidena za 24. september. RTVS je 22. junija objavil nov razpis za direktorja Televizije Slovenija. Pisne prijave s priloženimi dokazili o izpolnjevanju zahtevanih pogojev je bilo treba oddati do 23. julija. Do imenovanja direktorja sicer televizijo vodi generalni direktor RTVS Igor Kadunc.

Biziljeva odhaja


Kandidati, ki želijo biti imenovani za direktorja Televizije Slovenija, morajo imeti univerzitetno izobrazbo, aktivno morajo obvladati najmanj en svetovni jezik in imeti najmanj pet let delovnih izkušenj, imeti morajo reference o uspešnosti v kulturno-umetniški dejavnosti oziroma v dejavnostih, povezanih z javnimi glasili.

RTVS išče direktorja televizije, ker je Ljerka Bizilj 4. junija predčasno končala direktorski mandat. Prvi razpis za njenega naslednika je bil objavljen spomladi, nanj pa sta pravočasno prispeli dve popolni prijavi: donedavne urednice televizijskih dnevnoinformativnih oddaj Mojce Šetinc Pašek in odgovornega urednika televizijskega programa v mariborskem regionalnem RTV-centru Zorana Medveda. Generalnega direktorja Kadunca ni prepričal nobeden od njiju, zato je skušal pridobiti soglasje programskega sveta, da bi za v. d. direktorja imenoval odgovornega urednika prvega programa nacionalnega radia Andreja Stoparja. Toda programski svet ni dal soglasja.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije