SEKRETARJI IN SVETOVALCI

To so novi in stari obrazi, ki bodo svetovali Golobovim ministrom (FOTO)

V javnosti nova imena bodoče Golobove vlade.
Fotografija: Znano je, kakšne bodo ekipe na ministrstvih. FOTO: Leon Vidic, Delo
Odpri galerijo
Znano je, kakšne bodo ekipe na ministrstvih. FOTO: Leon Vidic, Delo

Torek bo v znamenju še zadnjega sklopa zaslišanja ministrskih kandidatov, že v sredo pa bi lahko potrdili novo vlado Roberta Goloba. Namesto bodočih ministrov bodo v poslanske klopi sedli nadomestni poslanci, v javnost pa so že pricurljala nekatera imena bodočih sekretarjev na ministrstvih. 

Milan Jakopovič. FOTO: Jože Suhadolnik 
Milan Jakopovič. FOTO: Jože Suhadolnik 
Kot poroča Delo.si, bo Golobova ekipa za generalno sekretarko vlade potrdila poslanko in odvetnico Barbaro Kolenko Helbl, takrat pa ji bo z nastopom funkcije zaradi nezdružljivosti prenehal poslanski mandat. Nadomestil jo bo naslednji kandidat z najboljšim izidom v mariborski volilni enoti, to je Tomaž Lah.

Dan Juvan, ki bi mu po imenovanju Luke Mesca za ministra za delo in Aste Vrečko za kulturno ministrico, pripadlo mesto nadomestnega poslanca, je za Delo potrdil, da bo državni sekretar na ministrstvu za delo. Juvan je sicer strokovni sodelavec Levice za področje dela in tudi avtor zakona, s katerim so poslanci zaprli trgovine ob nedeljah. Namesto njega v parlamentarne klopi prihaja pedagog in humanitarec Milan Jakopovič.

Poleg Juvana bo državni sekretar tudi Simon Maljevac, ki bo po uveljavitvi sprememb zakona o vladi, s katerim bo Mesec dobil ministrstvo za solidarno prihodnost, prevzel vodenje ministrstva za delo.

Med sekretarji tudi znana imena

Igor Šoltes. FOTO: Jože Suhadolnik
Igor Šoltes. FOTO: Jože Suhadolnik
Kot poroča Siol, bo nekdanji zdravstveni minister Aleš Šabeder svetoval Danijelu Bešiču Loredanu, Igor Šoltes naj bi postal sekretar pravosodne ministrice Dominike Švarc Pipan, nekdanji kmetijski minister Dejan Židan bo menda desna roka Matjaža Hana na gospodarskem ministrstvu, Marka Koprivca, ki se mu na zadnjih volitvah ni uspelo prebiti v državni zbor, pa naj bi za najožjega sodelavca izbral bodoči kohezijski minister Aleksander Jevšek.

Na infrastrukturnem ministrstvu, ki ga bo vodil Bojan Kumer, naj bi mesto državne sekretarke zasedla predsednica SAB Alenko Bratušek, ki za uvrstitev v državni zbor ni zbrala dovolj glasov.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije