Število okuženih z novim koronavirusom narašča, ponoči hospitaliziranih 15 bolnikov

Včeraj do 14. ure je bilo 16 primerov, danes že 23.
Fotografija: Infekcijska klinika, Univerzitetni klinični center Ljubljana. FOTO: Uroš Hočevar, Delo
Odpri galerijo
Infekcijska klinika, Univerzitetni klinični center Ljubljana. FOTO: Uroš Hočevar, Delo

Minister za zdravje, ki opravlja tekoče posle Aleš Šabeder, je ob prihodu na sejo sveta za nacionalno varnost dejal, da je bilo v Sloveniji do zdaj potrjenih 23 primerov okužbe z novim koronavirusom. Kot je pojasnil, bo na seji prisotne seznanil z epidemiološko sliko, nato pa predlagal več ukrepov, ki bi jih bilo smiselno izvesti v naslednjih dneh.


Preberite še: V Sloveniji prvič po osamosvojitveni vojni izredne razmere, vzpostavili klicni center


Podrobneje bo Šabeder o ukrepih spregovoril po seji sveta, bodo pa, kot je zatrdil, sorazmerni s trenutnimi razmerami.

V Univerzitetnem kliničnem centru (UKC) Ljubljana so za STA pojasnili, da so imeli ponoči hospitaliziranih 15 bolnikov s potrjeno okužbo z novim koronavirusom. Vsi so v izolaciji, trenutno pa ni nikogar, ki bi potreboval specifično zdravljenje, tako jih obravnavajo kot pri ostalih okužbah dihal. Tisti brez simptomov bodo odpuščeni z navodili in odločbo ter bodo pod rednim zdravniškim nadzorom. Vsa registrirana zdravila, za katera obstaja možnost, da so učinkovita proti virusu, so na voljo, so dodali.

Sklicana je izredna seja

Predsednik vlade, ki opravlja tekoče posle, Marjan Šarec je zaradi širjenja novega koronavirusa za danes sklical sejo sveta za nacionalno varnost, kjer se bodo seznanili s trenutnimi razmerami. Sestanek se je začel opoldne, nato bodo trenutno situacijo in morebitne ukrepe predstavili na novinarski konferenci.
 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije