STAVKA

Srečanje Goloba in Polha: »Ostali smo na enaki točki«

V Fidesu si zdaj želijo vladne ponudbe v pisni obliki.
Fotografija: Damjan Polh in Robert Golob. FOTO: S. N.
Odpri galerijo
Damjan Polh in Robert Golob. FOTO: S. N.

Predsednik Sindikata zdravnikov in zobozdravnikov Slovenije Fides Damjan Polh je po srečanju s predsednikom vlade Robertom Golobom povedal, da so »ostali na enaki točki«. V Fidesu si zdaj želijo vladne ponudbe v pisni obliki. Kot je bilo razumeti Polha, se pogovarjajo o tem, kaj bi vlada lahko Fidesu ponudila, da bi ta prekinil stavko.

image_alt
Po nastopu Jenulla v Tarči pravi vihar: »Zakaj ne sodeluje v pogajanjih med Rusijo in Ukrajino?!«

Predlog vlade bodo v zdravniškem sindikatu komentirali, ko ga bodo prejeli v pisni obliki, je dejal Polh. Na vprašanje, kaj konkretno si želijo videti v pisni obliki, je odgovoril, da zavezo vladne strani. »Kako bodo oni dali zavezo, da bo tisto, v kar se bomo spustili, uresničeno, bomo videli,« je dejal.

Na dodatno vprašanje, ali bi torej pristali na zavezo brez takojšnjih finančnih učinkov, je Polh odgovoril, da o tem on ne more odločati. Ga pa je bilo razumeti, da vlada ne pristaja na finančne učinke v letošnjem letu. »Ampak vse se da zapisati drugače,« je povedal Polh.

image_alt
Legendarni Smode, ki je nekoč opeval Jožico: »Menim, da morajo biti zdravniki najbolje plačani v nasprotju s prisesanci ...«

Okvirje za stavkovna pogajanja po njegovih besedah predstavljajo centralna pogajanja s sindikati javnega sektorja. Znova je spomnil na porušeno zaupanje Fidesa v vladne obljube, ki se niso uresničile.

Sindikat Fides je zdravniško stavko, ki traja že osmi teden, začel 15. januarja. Zahteva ureditev plačnega sistema zdravnikov v posebnem zdravstvenem stebru, določitev karierne poti zdravnika in odpravo plačnih nesorazmerij, vključno z dvigi plač starejšim zdravnikom.

Predsednik Fidesa Polh se je danes najprej sestal s predsednikom vlade Robertom Golobom, na sestanku pa naj bi bili prisotni tudi nekateri člani vladne pogajalske skupine. Nekaj po 16. uri so se nato na ministrstvu za zdravje po skoraj dveh tednih nadaljevala stavkovna pogajanja med Fidesom in vladno pogajalsko skupino.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije