NOVICE NAGRAJUJEJO

Sin ji je sunil knjigo, Novice prinesle novo

V nagradni igri Poletje s Slovenskimi novicami izžrebali Marijo de Cecco. Upokojenka iz Ljubljane je bila učiteljica, nekaj let je poučevala tudi v Švici.
Fotografija: Marija De Cecco in nagrada, s katero si bo popestrila letošnje poletje. Foto: Igor Mali
Odpri galerijo
Marija De Cecco in nagrada, s katero si bo popestrila letošnje poletje. Foto: Igor Mali

LJUBLJANA – »Kako, prosim?!« je bila šokirana, ko smo jo obvestili, da je bila izžrebana v nagradni igri Poletje s Slovenskimi novicami. »Ali lahko torej še enkrat ponovite?!« gospa kar ni mogla verjeti.

Mariji de Cecco, vsi jo poznajo pod imenom Majda, smo seveda z veseljem še enkrat obrazložili: »Res je, imeli ste srečo in bili izžrebani v naši poletni nagradni igri, zato bi vam tudi radi dostavili obsežen paket daril in dobrot!«

Že kmalu smo se znašli na ljubljanskem obrobju v Zalogu. Pred eno izmed vrstnih hiš nas je pričakala naša redna bralka. Njen obraz je izžareval zadovoljstvo.

Mizica pred hišo je bila že pogrnjena in Majda je lahko s strani opazovala, kako se je nanjo grmadil obsežen in raznolik paket, ki ji bo gotovo popestril letošnje poletje. Zagledala je 17 litrskih ledenih kav, osvežilni izdelek Pomurskih mlekarn, pa 27 litrov treh različnih brezalkoholnih Daninih pijač, 10 vrečk chio čipsa, nič koliko Kraševih izdelkov, Beletrinino knjigo, kopico Afroditinih izdelkov, kot so gel za prhanje, mleko za sončenje in po sončenju, dezodorant, gel, pa še vse za na plažo, brisačo, torbo, ležalno podlogo, frizbi, loparčke, pahljačo.



»Noro! To je res lepo presenečenje!« se je kar naprej smejalo nekdanji učiteljici razrednega pouka, ki je poučevala v Zalogu, vmes je osem let učila na šoli za otroke s posebnimi potrebami, toda ne v Sloveniji, ampak v švicarskem kantonu Sankt Gallen. »To je bila res lepa izkušnja, če bi bilo po moje, bi najbrž tam za vedno ostala,« je pripovedovala.

Tako pa je zasluženo penzijo dočakala v Zalogu in postala še kako aktivna članica tamkajšnjega dnevnega centra za starejše. »Zdaj, ko sta otroka že odrasla, si malo več privoščim,« je dejala. »Udeležujem se raznoraznih tečajev in delavnic, obujam znanje nemškega jezika, hodim na ustvarjalne delavnice, sploh pa mi je všeč, ker ni nič obvezno. Če me zanima, grem, če ne, ne grem.«

Upokojena učiteljica razrednega pouka je tudi v penziji še kako aktivna. Foto: Igor Mali
Upokojena učiteljica razrednega pouka je tudi v penziji še kako aktivna. Foto: Igor Mali
Z njimi je bila pred kratkim na počitnicah v Strunjanu, »a je bil dan tudi tam od jutra do večera zapolnjen s številnimi aktivnostmi«, bilo je menda tako pestro in luštno, da so počitnikarji kdaj pozabili celo na kosilo.

Majda se je spet zazrla proti paketu nagrad, ki smo ji ga dostavili. V množici izdelkov in dobrot je našla tudi knjigo Gorana Vojnovića Čefurji raus. Glasno se je nasmehnila ter poklicala sina: »Matej, pridi sem!«

Eden najbolj znanih slovenskih ilustratorjev je res pristopil in videl, kaj mu njegova mama kaže: »Sicer to knjigo že imam, sem jo tebi sunil …«

»No, potem imam že spet svojo in vse je spet v najlepšem redu,« se je samo še zadovoljno namuznila njegova mama, ki ima še hčer Klaro ter vnukinji Aljo in Anjo, obe sta že v zadnjem obdobju najstništva. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije