VSEM NA OČEH

Šarec kritičen, se Erjavcu maje stolček?

Pomp okoli evakuacije slovenskih vojakov je bil po mnenju Šarca odveč.
Fotografija: Šarec ni zadovoljen z Erjavcem in s Pahorjem. FOTO: Jure Eržen, Delo
Odpri galerijo
Šarec ni zadovoljen z Erjavcem in s Pahorjem. FOTO: Jure Eržen, Delo

»Zadnje, kar smo si želeli, je medijski pomp okrog slovenskih vojakov. Žal so nekateri izkušenejši politiki to popolnoma zanemarili in izvedli vse na očeh javnosti. Z mednarodnim ugledom se ne gre igrati, bom pa vsekakor razmislil, kako naprej, da se to ne bo več dogajalo,« je dogajanje ob evakuaciji šestih slovenskih vojakov iz vojaške baze v Iraku komentiral predsednik vlade.



Šarec je bil do dogajanja ob umiku slovenskih vojakov iz Iraka kritičen že v četrtek. Prepričan je, da bi moralo to potekati za zaprtimi vrati in ne na očeh javnosti.

Navedbe, da bo razmislil o morebitni zamenjavi obrambnega ministra Karla Erjavca, po poročanju STA danes še ni želel razkriti.
 
Preberite tudi:
Vdovec Simone Weiss udaril po bivšem Janševem ministru

Šest vojakov, ki so v operaciji Neomajna odločnost v Iraku sodelovali pri urjenju iraških sil v boju proti teroristični skupini IS, so evakuirali po iraškem napadu vojaške baze v Erbilu. Obrambni minister Karl Erjavec je sprva napovedal, da bo umik izveden v sodelovanju z nemško vojsko, a so Nemci umik odpovedali. Slovenske vojake so zato v četrtek pripeljali v domovino z vladnim falconom.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije