Prihaja sneg: preverite, kje ga bo zapadlo največ

Ob močnejših padavinah lahko tako v osrednji Sloveniji dež za krajši čas preide v sneg, v gorah pa ga bo zapadlo od deset do 25 centimetrov.
Fotografija: Arhivska fotografija. FOTO: Tadej Regent, Delo
Odpri galerijo
Arhivska fotografija. FOTO: Tadej Regent, Delo

V sredo je pričakovati nekaj snežink, saj bo po besedah Braneta Gregorčiča iz Agencije RS za okolje (Arso) po nižinah sprva deževalo, čez dan pa se bo meja sneženja od severa proti jugu počasi spuščala. Ob močnejših padavinah lahko tako v osrednji Sloveniji dež za krajši čas preide v sneg, v gorah pa ga bo zapadlo od deset do 25 centimetrov.

V gorah bo na nadmorski višini nad 1000 metrov začelo snežiti že v jutranjem času, čez dan pa se bo meja sneženja od severa proti jugu počasi spuščala. Večje količine snega po nižinah sicer ni pričakovati.

Napoved za sredo. FOTO: Arso
Napoved za sredo. FOTO: Arso

Sredino jutro bo v večjem delu države toplejše od popoldneva, temperature pa bodo nekje med sedmimi in osmimi stopinjami. Popoldne je pričakovati od dve do štiri stopinje, na območjih sneženja pa med nič in eno stopinjo.

Gregorčič pravi, da že v četrtek in petek spet kaže na razmeroma sončno vreme, dnevne temperature pa bodo nekje med petimi in desetimi stopinjami, zato se sneg ne bo obdržal.

Nova motnja na vidiku

Ob koncu tedna prihaja nova vremenska motnja. Po nižinah bo v nedeljo in ponedeljek najverjetneje občasno deževalo, v gorah pa se bo nabiral sneg.

Po Gregorčičevih besedah je letošnja zima sicer nadpovprečno topla, ne bo pa rekordna. Najtoplejša bo ostala zima med letoma 2006 in 2007, se bo pa letošnja verjetno uvrstila na tretje ali četrto mesto na lestvici najtoplejših.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije