IMENOVANJE

Preobrat na seji vlade: Golob ji je najprej dal rdečo luč, zdaj so jo potrdili

Andreja Kokalj, kandidatka Andreje Katič za državno sekretarko, je najprej dobila košarico, danes pa se je zgodil preobrat.
Fotografija: Fotografija je simbolična. FOTO: Voranc Vogel, Delo
Odpri galerijo
Fotografija je simbolična. FOTO: Voranc Vogel, Delo

Vlada je danes za državno sekretarko na ministrstvu za pravosodje vendarle potrdila Andrejo Kokalj, aktualno nadzornico svetnico v službi za nadzor na Komisiji za preprečevanje korupcije, je po seji potrdila pravosodna ministrica Andreja Katič. Kokaljeva je bila sicer ena od dveh kandidatk, ki sta sprva dobili rdečo luč premierja Goloba.

Katičeva se bo sicer z Golobom danes tudi sestala, napovedala je, da se nadeja, da bo od premierja prav na tem sestanku dobila pojasnila, zakaj ne podpira imenovanja njenih kandidatk za državni sekretarki na ministrstvu.

A sta, kot kaže, že prej našla skupni jezik vsaj o eni. Tako je bil danes po informacijah STA razširjen dnevni red seje vlade, nanj so umestili imenovanje Kokaljeve.

Katičeva pričakuje, da bosta s premierjem danes govorila tudi o doslej opravljenem delu na ministrstvu, odkar ga vodi sama. Med drugim o posebnem zakonu, s katerim bo vlada poskušala uresničiti odločbo ustavnega sodišča glede plač sodnikov, ter kako bodo ravnali v zvezi s prostori za potrebe sodišč na Litijski cesti v Ljubljani. »Mislim, da bo kar precej točk na dnevnem redu,« je dejala ministrica ob prihodu na današnjo sejo vlade.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije