ŽALOSTNO

Pokopali so Iva Hvalico, Damijan Terpin: Na pogrebu nisem zaznal niti enega poslanca aktualnega DZ

»Na pogrebu v Kanalu je bil minister Matej Arčon, ki je tako slovenski politični eliti dal lekcijo kulture in omike,« je razkril Damijan Terpin.
Fotografija: Ivo Hvalica. FOTO: Jože Suhadolnik, Delo
Odpri galerijo
Ivo Hvalica. FOTO: Jože Suhadolnik, Delo

Minuli teden je javnost presenetila vest, da je za vedno oči zaprl Ivo Hvalica. Širši javnost je bil znan kot politik, nekdanji poslanec državnega zbora in kot izjemen govorec (več o njegovem življenju preberite v članku Umrl slovenski politik in nekdanji poslanec Ivo Hvalica).

V četrtek so ga v Kanalu pospremili na večni poti, med pogrebci pa je bil tudi odvetnik Damijan Terpin: »Včeraj (zapis je objavil 2. septembra 2020, op. p.) smo v Kanalu pokopali prijatelja, legendarnega poslanca DZ Iva Hvalico. Na pogrebu nisem zaznal niti enega poslanca aktualnega DZ, predsednice itak nisem niti pričakoval.« Opomnil je, da ko je pred leti umrl Darko Bratina (bil je član parlamentarne skupščine Sveta Evrope), se je iz Rima nekdanjemu senatorju prišel poklonit predsednik senata Nicola Mancino: »Na pogrebu v Kanalu pa je bil minister Matej Arčon, ki je tako slovenski politični eliti dal lekcijo kulture in omike.«

Terpin se boji, da »gremo Slovenci po poti Putinove Rusije, kjer so lahko samo še naši ali vaši. Celo na pogrebih.«

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije