POVORKA TRAKTORJEV

Pod Krimom bo kmečki praznik

Razglasili najbolj veselo traktorsko družbo.
Fotografija: Darja Modic v TD Krim skrbi za prireditve. FOTO: Primož Hieng
Odpri galerijo
Darja Modic v TD Krim skrbi za prireditve. FOTO: Primož Hieng

V Turističnem društvu Krim bodo na koncu poletja in tik pred začetkom šole pripravili Kmečki praznik pod Krimom, ki bo v nedeljo, 1. septembra, od 13. ure na hipodromu v Vrbljenah pri Igu.

»Pripravili bomo povorko različnih znamk in tipov traktorjev, domači župnik pa bo opravil še njihov blagoslov,« pravi Darja Modic, ki v društvu skrbi za prireditve. »Prikazali bomo mlatenje žita z mlatilnico, ročno mlatenje žita s cepci, spravilo sena s konjsko vprego in ročno prenašanje kopic cena. Pokazali bomo tudi čiščenje žita s pajklom. Na ogled bodo stari vozovi, ki bodo opremljeni s cestno trugo in lajto, to je s cisterno za prevoz vode oziroma gnojnice. Najlepše okrašeni traktor s cvetjem in zelenjem bomo simbolično nagradili, prav tako bomo nagradili lastnike treh najstarejših traktorjev. Razglasili bomo še najbolj veselo traktorsko družbo.«

V glasbenem programu podkrimskega kmečkega praznika bo sodelovalo kar 15 glasbenih skupin in Folklorna skupina Groblje. Obiskovalci bodo med drugim lahko slišali dve harmonikarski skupini, Fredija Milerja s skupino, Krimske lisjake, Mlade godce, Vesele Savinjčane, Ansambel Ponos in Kvintet 7, nastopila pa bo še domača glasbena skupina Afrohtarji. Kmečki praznik pod Krimom bo vodil Franci Peternel, pri tem pa bodo posneli televizijsko oddajo Gostilna pr Francet.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije