ZNANO, KDO JE ODGOVOREN

Po krvavi eksploziji: to je nujno sporočilo za Slovence, ki so tam

Odgovornost za napad v Ankari je prevzela prepovedana Kurdska delavska stranka (PKK).
Fotografija: Zunanje ministrstvo svetuje izogibanje državnim institucijam in upoštevanje navodil varnostnih organov. FOTO: Cagla Gurdogan Reuters
Odpri galerijo
Zunanje ministrstvo svetuje izogibanje državnim institucijam in upoštevanje navodil varnostnih organov. FOTO: Cagla Gurdogan Reuters

Zunanje ministrstvo Slovencem, ki so v Ankari, po današnjem terorističnem napadu v mestu, svetuje dodatno previdnost, naj se izogibajo državnim institucijam in upoštevajo navodila varnostnih organov.

V Ankari je danes zjutraj v bližini turškega notranjega ministrstva na območju Kizilay odjeknila eksplozija.

Po navedbah turških oblasti se je en napadalec razstrelil, drugega so nevtralizirali, policija je preventivno razstrelila več sumljivih zavojev.

»Državljanom, ki se nahajajo v turškem glavnem mestu, svetujemo dodatno previdnost, izogibanje državnim institucijam in upoštevanje navodil varnostnih organov,« je na omrežju X po napadu sporočilo ministrstvo za zunanje in evropske zadeve.

Policija izvaja nadzorovane eksplozije

Na območju, kjer se je zgodil napad, je sedež turškega parlamenta, tam je tudi več ministrstev. Parlament naj bi prav danes začel zasedanje, na katerem naj bi potrdili vstop Švedske v Nato. Zasedanje parlamenta je kljub napadu potekalo, turški predsednik Recep Tayyip Erdogan pa je v nastopu pred poslanci zatrdil, da »zlobneži, ki stojijo za napadom, niso dosegli ciljev in jih tudi nikoli ne bodo«.

Turški predsednik RecepTayyip Erdogan FOTO: Murat Cetinmuhurdar/ppo Via Reuters
Turški predsednik RecepTayyip Erdogan FOTO: Murat Cetinmuhurdar/ppo Via Reuters

Turški predsednik je v nastopu v parlamentu še dejal, da Ankara od EU, ki jo že več kot 40 let pušča čakati pred vrati, ne pričakuje ničesar več. Zatrdil je, da je Turčija izpolnila vse zaveze, ki jih je dala uniji, ta pa ni uresničila skoraj ničesar.

Po poročanju turških medijev je policija območje okoli kraja eksplozije zaprla. Policija v Ankari je nato sporočila, da izvajajo »nadzorovane eksplozije« sumljivih zavojev, da bi preprečili nov napad. Prebivalce so pozvali, naj ostanejo mirni.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije