ENA NA ENA

Pahor razkril odnos, ki ga imata z Janšo: Nekako sva si bila všeč

Nekdanji predsednik republike je potrdil, da sta s Kučanom ostala razdvojena glede vprašanja sprave in prvaka SDS.
Fotografija: Borut Pahor v oddaji Ena na ena. FOTO: Voyo
Odpri galerijo
Borut Pahor v oddaji Ena na ena. FOTO: Voyo

Bivši predsednik republike Borut Pahor je bil gost v oddaji Ena na ena pri Urošu Slaku. Dejal je, da ima nekaj ponudb iz tujine za nadaljevanje kariere. Pri tem bo upošteval željo vlade, da bi bil njen odposlanec za iskanje podpore za nestalno članstvo Slovenije v varnostnem svetu. A le če se bo vlada tako odločila, v nasprotnem primeru se bo posvetil drugim možnostim. 

So ga stari kadri na levici z Milanom Kučanom podcenjevali? Pravi, da se je vedno trudil dokazati z delom. »Ne smeš podleči kritizerstvu.«

S Kučanom ostajata na dveh bregovih glede Janše in sprave

So ga kritike Milana Kučana prizadele, ko je npr. dejal, da bo Nataša Pirc Musar vrnila vrednost predsedniški funkciji? »Če ugotovite, da se z nečim ne strinjate, potem moraš znati živeti s tem.« A je dodal, da sta s Kučanom vseeno ostala razdvojena pri dveh vprašanjih. Eno je sprava, drugo pa sodelovanje z Janezom Janšo

image_alt
TV-voditeljica razkrinkala Boruta Pahorja: ne boste verjeli, kaj ji je rekel v predsedniški palači

Na vprašanje, kdo so strici iz ozadja, je Pahor ostal skrivnosten in jih ni imenoval, a vseeno meni, da se obdobje tranzicije končuje. Je pa dodal, da politične vplive nadomeščajo kapitalski. »Če bi bil danes na odru, bi se zadržal«, pa je nekdanji predsednik odgovoril, kako bi danes ravnal oziroma ali bi znova maturantom izrekel svojo znamenito Miško.

Instragram predsednik? 

Glede priljubljenosti in objav na instagramu je dejal, da se je pri tem zgledoval po nekdanjem predsedniku ZDA Barracku Obami, ki je začel leta 2008 pospešeno uporabljati facebook. Je pa priznal, da je včasih užival, ko je namerno, a spoštljivo, dražil javnost oziroma kritike z objavami na instagramu. 

Medsebojno spoštovanje z Janšo

Z Janšo je vedno ohranjal spoštovanje. »Nekako sva si bila všeč,« je opisal njun odnos, ki izhaja še iz časov pred osamosvojitvijo Slovenijo. Je pa dejal, da ni naloga predsednikov vlad, da aktivne politike pošiljajo v pokoj in tako komentiral poziv predsednika vlade Roberta Goloba, da bi moral predsednik SDS v pokoj. Vseeno pa ima Pahor Goloba za dobrega predsednika vlade in za zelo inteligentnega. Je pa poudaril, da ne Janše ne Kučana ne vidi kot središčni točki slovenske politike. Za Pahorja so to ljudje, Slovenci in Slovenke. 

image_alt
Pahor še zadnjič kot predsednik: Zdaj se naposled poslavljam od vas in ... (VIDEO)

Sin Luka ga je naredil za dobrega predsednika, je poudaril. Ali bo morda njegov naslednik, pa ni želel potrditi, dejal je le, da se bo sin o tem odločil sam. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije