OBLETNICA

Pahor izpolnil željo družini pokojnega Drnovška (FOTO)

Na njegov grob ni prinesel venca, temveč le cvet vrtnice.
Fotografija: Janez Drnovšek med slovesom od funkcije predsednika države. FOTO: Matej Družnik, Delo
Odpri galerijo
Janez Drnovšek med slovesom od funkcije predsednika države. FOTO: Matej Družnik, Delo

Mineva dvanajst let od smrti drugega predsednika naše države Janeza Drnovška. V časih, ko je Slovenija v obdobju tranzicije prešla iz socialističnega režima v tržno gospodarstvo ter se pripravljala na vstop v EU, je bil predsednik vlade, članstvo v EU in Nato pa je dočakal kot predsednik države. Na tem položaju, kjer je 22. decembra 2002 nasledil Milana Kučana, je bil do 23. decembra 2007, ko je predsedniške posle uradno predal Danilu Türku.

Pokojnemu predsedniku se je ob današnji obletnici smrti poklonila tudi vodja predsedniškega kabineta Alja Brglez, ki je v imenu Boruta Pahorja položila cvet na grob nekdanjega predsednika republike. Brglezova je bila vodja kabineta Drnovška v času, ko je bil predsednik vlade.


»Predsednik republike je upošteval željo družine pokojnega, da obletnico smrti nekdanjega predsednika republike dr. Drnovška obeleži na način, ki bi bil za prostor in okolje manj obremenjujoč, ter tudi tako izkaže spoštovanje do njegovih življenjskih prepričanj. Zato se je namesto z vencem spominu na predsednika Drnovška letos poklonil s cvetom vrtnice, ki, položena na grob, izpričuje večno spominjanje,« so sporočili iz kabineta.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije