Obupana Slovenka: Partner določa, kdaj lahko gremo iz hiše, kaj in kdaj jemo

Svoje stiske ne želi razkriti organom pregona, saj se boji, da jih bo vse pobil.
Fotografija: Kot je razkrila, jo večkrat prime za vrat. FOTO: Shutterstock
Odpri galerijo
Kot je razkrila, jo večkrat prime za vrat. FOTO: Shutterstock

Na enem izmed slovenskih forumov se je oglasila obupana mama dveh otrok, ki se sooča z grožnjami in nasiljem partnerja. Kot pravi, se ga boji vsa družina, boji pa se ga prijaviti, saj se boji, da jo bo ubil. Po njenih besedah jo večkrat prime za vrat, potisne v steno in ji grozi.

Na različne načine jo tudi preklinja pred otrokoma. »Da nisem za nič dobra, da naj spim v kleti,« pripoveduje. Želi si normalno življenje zase in za otroka, a ne ve, kaj naj stori. Grozi namreč tudi, da bo ubil njo in njene starše. »Bojim se ga iz dna duše. Vem, česa je sposoben. Če ga prijavim, me bo ubil. Če ne prej, potem ko ga izpustijo,« je še svoje strahove razkrila avtorica zapisa.

Strokovnjaki so jo v odgovoru opozorili, da je to, kar počne partner, kaznivo dejanje. Pozvali so jo, naj nemudoma pokliče krizni center ali katero od varnih hiš, ki so na vseh koncih Slovenije, da se z otrokoma čim prej umakne na varno. »Z varne, neznane lokacije in ob pomoči strokovnih delavk boste potem urejali vse ostalo,« so še dodali.

Ste tudi sami žrtev nasilja?

Varne hiše nudijo ženskam in otrokom, ki doživljajo kakršno koli obliko nasilja (psihično, fizično ali spolno) možnost umika in nastanitve. Predstavljajo varen prostor, kamor se lahko zatečejo in kjer si ob podpori svetovalk na novo uredijo življenje. Lokacija varnih hiš je tajna. Seznam varnih lokacij in njihove kontakte najdete na tej povezavi.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije