NAPADOV ZVERI VSE VEČ

Obupan gorenjski župan: »Danes ponoči so se približali centru občine«

Župan občine Gorje Peter Torkar pričakuje hiter odziv pristojnih.
Fotografija: Peter Torkar. FOTO: Tina Horvat 
Odpri galerijo
Peter Torkar. FOTO: Tina Horvat 

Poročali smo že, da so v Gorjah in na Bledu prebivalci na robu obupa, saj lačni volkovi vdirajo na dvorišča. Država jih ne sliši, omenjajo celo protest v Ljubljani. Septembra so se na gorenjskem območju namreč ponovno zvrstili številni napadi volkov. Prišli so na pašnik na robu vasi Krnica, kjer so bile pokončane tri plemenske ovce, tri pa hudo poškodovane, v vas Grabče, kjer so zmrcvarili eno ovco in v vasico Kupljenik, kjer so se lotili mladih telet. 

FOTO: Slowolf Slowolf
FOTO: Slowolf Slowolf

»Volkovi so napadli tudi danes ponoči, in sicer so se približali centru občine Gorje: nedaleč stran od vrtca in osnovne šole Gorje ter športnega igrišča pred Gorjanskim domom. Napad se je zgodil nad drobnico, ki je bila dobro zaščitena, kar dokazuje, da za zaščito pred volkom ne zadostujejo več psi ali ograja,« navaja župan občine Gorje Peter Torkar.

image_alt
Lačni volkovi vdirajo na dvorišča

Razmere so nevzdržne, zato od ministrstva za naravne vire in prostor zahtevajo jasna navodila in ukrepe za zaščito in varnost občanov.

Zaradi vse pogostejših napadov volka se med prebivalci v vaseh občine Gorje okrepil strah pred napadom te zveri, še dodaja župan. 

image_alt
Zver napadla na pragu hiš (FOTO)

 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije